Thursday, January 31, 2013

PERHATIAN

ASSALAMUALAIKUM

MINTAK PERHATIAN WAHAI SICANTIK MANIS (^___^)

MOHON SEKALI LAGI YER SILA TINGGALKAN LINK DAN NAMA ANDA DI BAHAGIAN EXCHANGE LINK ATAUPUN  DISINI PN BOLEH SUPAYA MEMUDAHKAN LALA UTK MENJEJAK DAN MEN"FOLO" SICANTIK MANIS SEMUA KEMBALI...

SEKIAN TERIMA KASIH...
(^____^)


- L.A.L.A -

p/s: kerjasama sicantik manis memudahkan lala..

Monday, January 28, 2013

CERITA KARNIVAL PENGANTIN: PART TWO

Asalamualaikum semua...

Nk sambung citer pasal karnival pengantin lg..kali nie round ke 2..hehehe..ye lala pegi utk kali ke 2 karnival pengantin hari Ahad lepas..tujuan pegi adalah utk hunting OP for my wedding day..n Alhamdulillah,lala berjaya..hehehe...

Sgt lega yer sbb sebahagian benda yg perlu dh di "book"..
  1. OP - Depo
  2. OV - Depo
  3. Pelamin - Depo
  4. Baju Pengantin - Depo
  5. TQ Tag - Done
  6. Surah Yassin - Done
  7. Stiker Label Mineral Water - Done

Ini lah antara sebahagian perkara yg dh di "book"..lega rasa..skang nk fokus kt d.i.y pulak..terbehenti sekejap..huhuhu..mood malas nk menjahit manik..hehehe..boleh mcm tu kan..

Meh layan gambar yg lala snap kt karnival tu..











Stakat nie je la....kang muntah pulak korang tgk gmbar byk2..hehehe..

Selamat Mlm...ketemu lg ya nanti..


- L.A.L.A -

Saturday, January 26, 2013

JATUH CINTA

Asalamualaikum w.b.t...

Hari nie sabtu,esok Ahad maknanya esok kejaaaaaaa...waaaaaaaa..malasnyer.

Td godek2 intenet cari idea utk design bj pengantin nanti dh nk antar kt butik utk sesi perbincangan..masa dok mencari design baju terjatuh cinta pulak dkt gambar-gambar nie..





Apakah persamaan 4 gambar nie?ye,kain-kain mereka..lala jatuh cinta pulak dgn kain2 meleret nie..rasa mcm cantik je..bukan rasa la,mmg cantik pn..sgt cantik,rasa mcm nk buat kain mcm nie pulak utk baju pengantin lala..hehehehe...sgt2 suka..

Ok lah,nk sambung verangan la bj pengantin mcm mn..

Selamat mlm kwn2..


- L.A.L.A -

AKAD NIKAH TIME:DONE

Asalamualaikum w.b.t

Selamat Pagi Sabtu kawan2...hari cuti yg indah tp agak sedikit gloomy yer sbb esok dh keja..hahaha..pastu nanti tengahari ada kenduri di rumah makcik..ermmmm..mak selalu pesan.kita kena pegi kenduri org,nanti org x dtg kenduri kita..baik mak..

Ok la,mari kita ke jln yg benar..hehehe..isu masa utk akad nikah selesai yer kawan2..INGAT ENTRI INI sila baca kalu sapa yg x tau..OK bos besar a.k.a my mom dgn selamba nyer tidak mengizinkan anak nyer utk bernikah di waktu mlm..siap ckp anaknyer giler ke apa nk nikah mlm..hahaha..c my mom..lala try pujuk lg blh la nikah mlm tp mak ttp x nk,dia kata payah la..x penah buat lg kt tmn nie..lala kata kita buat la..hahaha..tanya my dad,dia pn ckp x de lg kt tmn nie nikah mlm tp my dad ok jer nk buat mlm ke siang..maklum la anak kesayangan dia kan..tp keputusan telah dicapai...lala pn ikut je la..

Venue Nikah: MASJID TBB
Time Nikah: After Asar
Hari: Jumaat
Tarikh: 30 Ogos 2013
Tema: Putih + Merah


Semoga semuanya dipermudahkan..Amin.Doakan lala yer kawan2..


- L.A.L.A

p/s: dh jumpe tailor utk bj nikah..

Friday, January 25, 2013

CERITA KARNIVAL PENGANTIN

Asalamualaikum w.b.t...

Selamat malam kawan2..ok,strait to the point..

Nak citer pasal karnival pengantin siang td..mula2 sampai masuk je mall tercari2 mn karnival nie..salah tarikh ke,rasanye btl dh..tgk GF x de apa2..booth jual keta,jual umah,intenet ada la..ok,naik 1st floor,x de jugak..ok,mule tepikir lala salah tempat ke..naik 2nd floor iaitu tingkat ats sekali...okkkk..rupenyer dorang wat karnival pengantin kt tingkat atas sekali..legaaaaaa...hahaha..

Bermula la sesi melawat booth yg ada..ada dlm 16-17 booth la kot x silap lala..hehehe..

hasil pamplet yg lala kutip..
ada booth yg lala x ambik pamplet..
name card

Dlm byk2 booth tu lala ter "book" 3 perkara..hahaha..

1. Official Videographer -------->  AQEEL STUDIO
             
        Alhamdulillah dpt jugak booking OV utk my event..they will cover for 2 event for me..my solem n my reception..saya suka..n guess what they charge only rm799(harga biasa rm1200) for 1 event as a 2013 wedding promotion..no charge for transportation n accommodation ok..free around Kedah until Penang..setel bab OV..depo dh bayar td..now just tunggu 1@2 month before majlis jumpe En.Shahrul utk discuss pasal video.

RM799.00
1 day shooting
1 event
2 videographers
2 set dvds
1 highlight/montage
event to cover:
Solemnization or Reception

So mana2 b2b from kedah ke penang ke boleh la singgah karnival pengantin kt Sg.Petani..


2. Tagging for goodies bag ---------> KAD KAHWIN UNITY

        Done for tagging utk goodies bag..lala order 1000pcs rm75..bayar siap.hahaha...mule2 dia offer kt lala tagging for goodies bag siap skali dgn wrapping for brown craft paper bag with ribbon n dorang tolong isikan  doorgift skali kt dlm tu rm900 utk 1000 goodies bag + percuma bunting 1..kiranya tuan rumah cuci tgn.

1000 goodies brown craft paper bag with tagging n ribbon+tolong isikan doorgift skali = rm900.
1 beg = 90 sen.

untung ke rugi?

      Tapi lala x amik pn sbb kad kahwin,banner n apa2 lg la my love yg uruskan..hehehe..jimat kt kad kawen sbb kawan my love yg buatkan kad kawen nanti..so my love la yg bayarkan or silap2 free..hahaha...kalu free Alhamdulillah kan..rezeki..


3. Wedding Planner ---------> EILLA MIAMOUR BRIDAL 2

       Lala dh decide nk proceed to new WP..WP yg lama biarkan berkubur mcm tu je..duit yg lala byr utk baju baru tu anggap je x de rezeki..tp lala byr x byk la..yg pasti x sampai sebelah tgn..ok,tutup citer lama pasal WP yg lama..skang nk fokus pasal WP yg baru je..price pn lg murah dr WP yg lama.huhuhu...

My WP ada kt Aloq Staq..kt Aloq Staq nie kira dia punye MAIN butik..yg lala amik nie kt sg.petani..dia punya cawangan..

Lala amik PAKEJ AMANJAYA MALL

1 set pelamin
meja makan beradab
2 pasang baju (1 pasang baju baru) ( dalam pertimbangan jugak utk ambik 2 pasang @ 1 pasang)
1 x makeup sanding ( lala ganti dgn HB fresh Flower)

PERCUMA:
pintu gerbang 
1 x makeup nikah (lala ganti dgn aksesori utk nikah)
bantal sila

rm1+++


nie antara dress from butik my WP..
lala snap td kt booth dorang masa kt karnival pengantin

Tentang 2 pasang bj tu still befikir utk ambik 2 pasang @ 1 pasang..kalu ambik 1 pasang je lala boleh tambah apa2 yg patut selain dr apa yg diberi kan..so skang tgh pikir2..korang rasa 1 pasang baju @ 2 pasang baju..kalu ambik 1 pasang tu baju baru la..tolak bj yg sedia ada tu..pening2..

Ingat hari Ahad nie nk pegi sekali lg nk hunting utk OP pulak tp nie masih lg dlm pertimbangan..tgk la mcm mn sbb ada 1 of OP nie bg offer yg menarik n lala rasa tertarik..hahaha...macam2..pening..

Tp syg kt karnival pengantin nie x de booth catering pn..ingat ade booth catering leh la book siap2 kan..ermmm..nmpk gayanyer kena call sendiri la tuan catering yg lala nk book tu...

So sekian la cerita pasal karnival pengantin...


- L.A.L.A -

p/s: kawan2 sekalian bg la cadangan pasal 1@ 2 pasang baju tu yer..tgh pening nie..






KARNIVAL PENGANTIN YAWW..

Asalamualaikum w.b.t..

Selamat hari Jumaat..Penghulu segala hari..Semoga hari yg indah utk semua yer..



Nampak tak gambo kt ats?kt my hometown ada karnival perantin..hahaha..apa lagi,kang lepas solat jumaat nk p usha-usha n cuci mata la..tgk apa yg best..mn tau kot2 kang ter "book" apa2 ke kan..nk pegi ngn my love,my love jauh nun di somban jd nk x nk kena la pegi sensorang jer..lgpn lala dh biasa jenjalan sensorang,seronok jugak..ikut je kaki nk masuk kedai mn kan,nk beli apa kn..hahaha..

Karnival berlangsung selama 3 hari start dr hari nie sampai hari ahad..karnival dekat CMART a.k.a AMANJAYA MALL..soping complex betul2 tepi highway Sg.Petani Utara...kuar highway nmpk dh soping complex yg besar la jugak nie tp x brp nk happening sgt la..tp blh la kalu setakat nk jalan2,cuci mata,makan2,tgk wayang n main boling..ada la semua tu..



Ini la rupe AMANJAYA MALL..ok la kawan2,nk mandi,solat n bersiap nk p karnival peranti..*x mandi lg kau lala,dh tghari dah..hahaha...dasar rajin ya amat kau..hehehe..ampun yer kawan2..

nantikan next update entry lala apa yg best dekat karnival perantin...


- L.A.L.A -


p/s: nk book apa ye kt sana?

Wednesday, January 23, 2013

SAYA NK PELAMIN NIKAH TAPI.......????

Asalamualaikum w.b.t...

Still dgn habit malas nk update blog...tiba2 kau..hahaha...

Ok la,cuba baca tajuk kt atas tu..huhuhu..hati lala sgt meronta-ronta nk ada pelamin masa nikah tp yg menjadi masalahnyer adalah lala menikah di MASJID bukan di RUMAH..jd lala tgh berpikir,berkira-kira dan sedikit conpius samaada nk buat or x pelamin utk nikah..

Lala fikir wlpn lala menikah di MASJID tp setelah selesai upacara akad nikah,mesti lala akan balik umahkn..n mesti akan ada sesi menangkap gambarkan..ye la kita dh hire OP utk amik gambar masa nikah n sanding,mesti la kita akan menggunakan peluang yg diberikan kan kan..betul x?jd sbb itu lala teringin nk ada pelamin utk nikah..n lala cadang nk d.i.y je pelamin tu sbb idea dh ada..hehehe...

Jadi apa pendapat kawan2 b2b ku sekalian?perlu ke x perlu?huhuhu...conpius n terus conpius...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...lala nk pelamin nikah..nk jugak wlpn d.i.y..bukannyer nk menunjuk yg lala nie hebat ke apa tp ntah la..lala cume menurut apa yg hati ini rasa...tp yg pasti kalu lala d.i.y pn yg simple2 je sbb lala tau tahap kekreatipan tgn lala nie..hahaha..nk hire butik utk pelamin nikah maklum la mesti harga pn masyukkan..cukup la dh hire butik utk pelamin sanding..tu pn mcm nk menangis nk bayar...hahaha...selagi blh jimat,kita jimat okeh..betul x kawan2...

Sekali lagi perlu ke x perlu pelamin utk nikah?sbbnyer lala menikah di MASJID..

simple je kan..tetarik dgn bunga dlm pasu tu..
(^____^)




compius mcm nie..

- L.A.L.A -

Tuesday, January 22, 2013

LALA SUKA..


Asalamualaikum semua..

Selamat mlm Selamat hari selasa.

Siang td pegi taklimat SPR utk PRU yg ke 13..ye lala akan bertugas semasa PRU nanti..dpt jugak duit poket...hehehe..tp jgn tanya lala tarikh PRU sbb lala x tau..SPR bg taklimat sampai petang,lala tghari dh cabut..hahaha..bcoz 3 kali pegi taklimat asik ckp benda tu jugak..jd x larat nk dengaq dh..hehehe..tp munkin dlm masa terdekat  la kot bcoz semua petugas semasa PRU dh dipanggil semula utk diberi taklimat..

Pastu siang td rasa gembira bcoz my kain lace yg b2b Diyana beli from bandung dh sampai kt tgn lala..cantik,lala suka..yg penting x bekilat..sgt suka n very the match ngn veil lala..so skang nk pikir design mcm mn pulak baju nikah..harap2 cukup la lace tu yer..huhuhu..risau jugak,rugi x suh diyana beli lebih sikit hari tu..harap2 cukup la 2 meter tu sbb kain lace tu berkaki atas dn bawah..semoga nanti my tailor blh buat..

Mr.Pink bergaya dgn my veil n my kain lace..

Bermula la sesi mencari idea utk baju nikah..dh dpt design,terus nk antar kt tailor..biar awal asal selamat..hahaha...


- L.A.L.A -




p/s: cari idea dlm mimpi la..nite..

Sunday, January 20, 2013

HARI CUTI: HARI D.I.Y

Asalamualaikum w.b.t..

Selamat hari Ahad,Sultan Kedah bg lala cuti hari nie..hehehe..seronok dpt berehat2 di hari ahad sekali sekala..selalunya hari ahad hari bekerja lala..

Maka sempena hari cuti nie hari utk lala ber D.I.Y la yer..ya ampun sgt mencabar minda dn jiwa raga ye nk menjahit manik nie..sabo je la..dh la lala nie tgn keras mcm kayu,masa menjahit ada je yg x betul,huhuhu...patut la org yg ambik upah jahit manik kena kan bayaran yg munasabah sbb mmg susah dgn nk pikir idea nk jahit manik design mcm mn..jd mmg patut pn dorang charge mahal..manik2 koran nie pn harga mahal..

Agak2 penat jahit manik,berenti kejap..pastu kang sambung balik..tp bila tgk hasil kita jahit dgn penuh kepayahan sbb tgn kayu mcm lala nie,seronok pulak..rasa mcm cantik je..* perasan sekejap..

Walhal ada yg lebih teror jahit manik nie semua dr lala..tp lala ttp seronok sbb dpt jugak d.i.y my veil nikah.baru sekerat jalan jahit manik,rasa mcm panjang lg veil nie nk siap jahit manik..hahaha..pdhal veil lala 1 meter je masa beli kain chiffon hari tu..agak2 mau 1 minggu jugak apa jahit manik je.hahaha..

My wedding on Ogos tp skang dh giat d.i.y veil..x awal sgt ke?ntah..bg lala,cpt lala siapkan blh lala fokus kt benda lain pulak..ingat dh siap veil nikah nanti,nk sambung d.i.y tapak utk hantaran pulak..buat2 siap2 kn..pastu simpan..nanti dh dekat kenduri baru kuarkn utk gubah buat hantaran..lgpn tgk ticker mcm cpt je bejalan,ada lg 7bulan ++..x lama dh tu..waaaa....semoga dipermudahkan semua..Amin.

Dh jahit setengah dh manik tp lala sorok dulu..hehehe..nanti sampai masa lala teaser okeh..kena tunggu lg 7 bulan ye laling semua..yg penting my veil adalah simple ya amat tp lala suka..asalkan cantik di mata lala..mn tau leh ambik tempahan jahit manik..* tidakkkkkkkkk...x sanggup..hahaha..

my d.i.y box

Ok lah..nk sambung d.i.y jap...semoga sabar byk2.. (^___^)


- L.A.L.A -

Saturday, January 19, 2013

INSPIRATION FOR MY D.I.Y VEIL


Asalamualaikum w.b.t n selamat pagi...

Awal betul update entry hari nie..hahaha..mcm nie la kalu hari cuti,pas solat subuh ngadap lappy n BW sana sini baca entry kengkawan n mencari idea..

Smlm masa bukak almari terjumpa sepasang baju kurung yg dipakai masa majlis tunang 1 masa dulu n tiba2 dpt idea nk d.i.y my veil nikah mcm mn..hehehe..


Nie la baju tunang 1 masa dulu..jatuh cinta dekat pearl yg byk tu..hahaha..so,ini lah sumber idea utk d.i.y veil nikah lala nanti..simple2 je utk tgn yg x berseni mcm lala nie..harap2 jadi la n cantik berseri la veil lala nanti..

Rasa cemas jugak nk d.i.y nie al-maklum la tgn keras mcm kayu..hehehe..

So,nanti dh siap lala teaser yer...


- L.A.L.A -

Friday, January 18, 2013

D.I.Y VEIL NIKAH: PART TWO

Asalamualaikum semua...

Tajuk kemain lg kau lala...hahaha..layan ke je la ye kawan2 b2b ku semua.

Tengahari td kuar kejap pegi kedai buku popular cari stationery..kalu x disebabkan dpt kupon rm10 from popular x pegi jugak..hahaha..alang2 dh kuar jap td,mula la kaki jd panjang sikit melencong selain dr kedai buku..

Termasuk body shop n termelayang la duit..hadoii la mcm mn nk berhenti dr shopping nie..pdhal dh dok tanam azam dlm diri dr berhenti shopping produk kecantikan nie semua..nk stop shopping,nk fokus ttg wedding je tp x blh la..adoii la..rasanyer kena dok umah je kot,x leh p jln mn2..hahaha..x pn bawak cash sikit je x pn ngam2 je utk beli apa yg patut kn..lain kali nk buat mcm tu la..bwk cash cukup2 je utk keperluan..kwn2 ada cadangan?sila kemuka kan...

nie lah hasil tangkapan dekat body shop

After temelayang duit kt body shop,lala ke destinasi seterusnya..


Nie la persinggahan seterusnya..kalu kt sg.petani nie la antara kedai brg pengantin yg fofular..mmg b2b akan ke sini la utk mencari apa yg patut..termasuk la yg tgh menulis nie..hehehe..kt sp je ada 3 kedai WS Handicraft nie tp skang tinggal 2 rasanya sbb dorang pindah kedai yg baru lg besar n selesa n mudah nk mencari brg..

Meroyan la kejap td masa masuk kedai dorang yg baru pindah tu..selesa je dgn econ lg..pegi dekat bhgn bead ngn lace..kt bhgn lace yg meroyan jap..santek2 habaq kt hampa..maka td dgn berjaya nya telah membeli brg2 utk d.i.i project veil nikah..

pic from instagram
lala beli pearl,batu apa ntah nama,manik n flower lace..wah..semangat nk d.i.y veil nie..harap2 jd la..

ok la,sekian entry utk veil nikah..nanti sambung dlm part three pulak..


- L.A.L.A -

p/s: my veil adalah simple ya amat..

Thursday, January 17, 2013

FUHHH!!! 5 KEDAI AKU JEJAK....

Asalamualaikum semua..

Nie adalah entry penat n hampir geram okeh..hahaha..

Siang td lepas blk keja dgn semangat nyer nk pegi jahit tepi veil nikah aku..

KEDAI 1 (TMN RIA JAYA)

tokey: ya mau apa?
aku: i mau jahit tepi sama jahit kelim..
tokey: mana?

aku pn dgn semangat kuarkan veil aku besama tudung contoh...tokey pn tgk kain aku..n tokey pn cakap

tokey: i x dak ini mesin jahit tepi halus..ini kain pn mesin i x leh jahit kelim nanti kain pecah..i  bgtau siap2..
aku: kain pecah? *wat muka blur sbb mmg x paham.. 
aku: x pa la tokey,tq...

sambil bejalan p kt keta aku dok pikir kain pecah?mcm mn..sungguh blur aku..aku pn meneruskan pejalanan ke kedai cina yg aku biasa antar baju dgn harapan dia blh tlg jahit utk aku..

KEDAI 2 (SP PLAZA)

tokey: yes?
aku: i mau jahit tepi halus sama jahit kelim ini tudung..* sambil kuarkan sample tudung tunjuk nk jahit mcm mn..
tokey: i x da ini mesin jahit tepi halus..
aku: mcm ini atas blh jahit?
tokey: x blh jugak..
aku: ok..* dgn muka kecewa..
aku: uncle tau mn kedai yg blh jahit tepi halus ini mcm?
tokey: u p sana stesen bas,i pn antar sana kedai jahit tepi halus..
aku: itu kedai juai benang itu ka?
tokey: ha itu kedai hujung sana..
aku: tq uncle..* dgn muka sedikit ada harapan..

misi diteruskan...

KEDAI 3 (STESEN BAS)

masuk kedai nie kena tunggu gak la sbb uncle n aunty tu dok sibuk menjahit n besembang n nyonya mn ntah..

tokey: ini u punya ka?
aku: ya..mau jahit tepi halus ini mcm.. * sambil kuarkan tudung sample..
tokey: boleh..
aku: ini mcm halus blh? * sambil tunjuk tudung sample lg..hahaha
tokey: boleh..* sambil bgn pegi cari benang match ngn warna veil aku..
aku: ok..jahit kasi masuk dlm sikit ye..
tokey: ok tp x blh byk sgt..paling kuat 1 inci..
aku: ikut uncle la..
aku: uncle ini mcm atas blh uncle blh jahit x? * sambil tunjuk tudung sample lg..aku nk jahit kelim pulak bhgn ats..
uncle: sini x blh la..u try p kedai melayu ats,kalu x blh kedai india belakang bawah...
aku: atas ye uncle?
uncle: wat isyarat angguk..malas layan aku dh la tu..
aku: berapa uncle?
uncle: 2.50...

aku bayar duit n blah..nk p kedai atas pulak..

KEDAI 4

aku: kak blh jahit mcm nie x? * sambil kuarkan sample tudung lg..
kak kedai: kak dh nk blk dh la dik..cuba p kedai ujung skali tu..kak tu blh kot jahit mcm nie..
aku: ok..tima kasih..

KEDAI 5

aku kena tunggu jap sbb kak nie tgh solat..

aku: asalamualaikum kak..
kak som: wslm..
aku: kak blh jahit mcm nie x? * sambil kuarkan sample tudung lg..
kak som: jahit kelim nie ke?
aku: x tau la kak jahit kelim ke apa...* sambil gelak cover malu x tau nama apa jahitan tu..ishh..ishh..
kak som: boleh..
aku: boleh kak? * senyum sbb rasa lega..ada jgk yg blh jahit..
kak som: kain?
aku: nie kain dia..kain chiffon..

sambil dok tgk kak som jahit aku pn wat ramah..

aku: sini blh jahit bj nikah ke kak? * aku tanya sbb mata aku merayau merata dlm kedai tgk ada kain lace pesen lama dok gantung..hahaha..
kak som: blh..bj pengantin pn blh..
aku: ooooo...ok la.
kak som: nah siap dah,2 ringgit..

aku bayar,ucap tq n blah...sambil kuar tu sempat aku jeling kedai no.4 tu..x tutup pn lg..mcm2..

akhirnya berjaya jugak aku selesaikan jahit tepi n jahit kelim veil aku..mencabar sungguh habaq kau..5 kedai aku jejak semata-mata nk jahit tepi ngn kelim je..kalu x de gak yg nk jahit td aku x tau la nk wat mcm mn..last pecubaan cina kt tmn tmpt tinggal aku la..tp nasib baik berjaya jugak...penat btl..

sekian la entry panjang lebar ini..

- L.A.L.A -

p/s: tgh pikir nk design mcm mn veil nikah nie..fenin2..












D.I.Y VEIL NIKAH: PART ONE

Asalamualaikum w.b.t..
selamat hari khamis..ooo..yeaa..last day keja,pastu cuti 3 hari jumaat,sabtu n ahad...
ahad cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Kedah..
bahagianya rasa bila cuti nie..hahaha..dpt la bemalasan di atas katil..

Ok nak citer bab veil nikah pulak..hahaha..semangat utk d.i.y veil nikah sendiri okeh..sungguh ku x sangka aku ada semangat nk d.i.y..doakan lala berjaya yer kawan2..
veil yg bakal di d.i.y adalah yg sgt simple2,sesuai dgn tahap kekreatipan lala yg bertgn kayu keras ya amat..ya saya tidak ada skill utk menjahit wlpn emak daku blh menjahit dgn jayanya..ingat zmn sekolah dulu hingga la zmn awal kerja..mak la yg jahit baju sekolah,baju kurung raya,baju kurung hari pertama memulakan  kerja..tp dpt kt anak nk jahit kain koyak pn terkebil2..hahahaha..nk wat mcm mn kn..x de skill tu tp lala ttp bersemangat nk d.i.y veil nikah sendiri...nak jugak..



abaikan senget benget..x sama besar tu..hahaha..


nie la veil chiffon yg dh siap dipotong..nk pegi hantar jahit tepi pas nie..warna my veil putih mutiara..
tgh semangat nie..tp x tau nk design mcm mn..

kawan2 ada idea x nk design mcm mn..mintak idea sikit..hehehe..

ok lah..sekian entry pasal veil..nanti sambung lg dlm part two.


- L.A.L.A -

p/s: my nikah theme putih+merah+silver

Wednesday, January 16, 2013

MUA n BAJU NIKAH

Asalamualaikum n slmt pagi kawan2..
rabu sudah hari nie..

mood update blog dtg tp nie adalah entry schedule..hahaha..
nk citer pasal MUA,lala dh book MUA,dh bayar n letak deposit..hehehe..
my MUA adalah FYNA
Lala amik utk nikah n sanding,fyna akan dtg umah nanti..
rm 300 + transport charge..

selesai bab MUA..lega

Ok skang nk citer bab baju nikah pulak..
kain dh beli,hari tu kirim dgn b2b Diyana,dia pegi bandung..
jd lala pesan dia beli kain lace kt sana..
so skang tgh tunggu diyana poskan kain lace..


my lace for nikah attire..nk buat bj apa ye utk nikah..pening2.tunggu kain sampai dulu la br leh pikir nk wat bj mcm mn..selalu bj nikah antar brp bln sblm nikah date yer..mcm lala nikah hujung bln 8,bila nk antar..kang antar lewat takut tailor x nk dh sbb nanti mesti tailor kalut nk jahit bj raya kn..kite dh la raya awal bln 8..mesti dlm bln 5 tailor dh nk x nk ambik tempahan jahit bj lg..huhuhu..

warna tema nikah pilihan my love..dia pilih putih..maka putih suci murni la baju nikah lala nanti..
nk jd baju apa x tau lg..maka tunggu la tgk nanti jd baju apa n macam mana..hahaha..
yg pasti simple je..
peplum mmg x la kan..hahaha..

so,sekian entry pasal wedding thingy..


- L.A.L.A -

Tuesday, January 15, 2013

OH!! MY..2 WEEKS..

Asalamualaikum w.b.t...

1st entry for 2013..waaa,2 weeks x update blog okeh..apa la yg lala buat yer..hahaha..padahal tiap2 hari on9,tiap2 hari bukak blog tp mood nk update tu yg x de..x datang2..huhuhu..

so hari nie gagahkn diri update blog yg x semenggah nie..

okay..1st of all nk citer pasal honeymoon..yea..yea..suka..
kiteorg ada 2 honeymoon..hahaha..over kau lala..

1st honeymoon from my love tp until now lala x tau kt mn dia nk bawak lala pegi honeymoon okeh..setiap kali lala tanya my love akan jawap RAHSIA..ermm..so malas nk tanya dh.tunggu je la sampai masa nanti yer..

2nd honeymoon request by me n Alhamdulillah tix pn dh book...hahaha..over kan..Lala pilih dlm Malaysia jer..mula2 ada 2 pilihan samada nk pilih KK or Labuan..KK pn tix tgh murah air asia offer..tp my heart lebih meronta2 nk ke labuan..hahaha..so here we go..

nie la tmpt pilihan lala utk 2nd honeymoon

lala pilih LABUAN..x tau knp lala pilih tmpt nie tp lala just ikut kata hati yg teringin nk pegi sini..yg penting bersama my love..nk jugak tgk labuan mcm mn tmpt dia kan..pulau bebas cukai tu..semoga dipermudahkan semua urusan nanti..lambat lg nk pegi,hujung tahun nanti..

hari nie kn Air Asia start wat offer free seat..so book terus je la after bincang ngn my love pg td..tix from 
KL - LABUAN pegi balik rm3++ utk 2org..kiteorg akan stay 4D3N..

so..selesai bab honeymoon..11 month to go..


- L.A.L.A -

p/s: korang book tix amik insurans skali x?

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger