Wednesday, January 23, 2013

SAYA NK PELAMIN NIKAH TAPI.......????

Asalamualaikum w.b.t...

Still dgn habit malas nk update blog...tiba2 kau..hahaha...

Ok la,cuba baca tajuk kt atas tu..huhuhu..hati lala sgt meronta-ronta nk ada pelamin masa nikah tp yg menjadi masalahnyer adalah lala menikah di MASJID bukan di RUMAH..jd lala tgh berpikir,berkira-kira dan sedikit conpius samaada nk buat or x pelamin utk nikah..

Lala fikir wlpn lala menikah di MASJID tp setelah selesai upacara akad nikah,mesti lala akan balik umahkn..n mesti akan ada sesi menangkap gambarkan..ye la kita dh hire OP utk amik gambar masa nikah n sanding,mesti la kita akan menggunakan peluang yg diberikan kan kan..betul x?jd sbb itu lala teringin nk ada pelamin utk nikah..n lala cadang nk d.i.y je pelamin tu sbb idea dh ada..hehehe...

Jadi apa pendapat kawan2 b2b ku sekalian?perlu ke x perlu?huhuhu...conpius n terus conpius...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...lala nk pelamin nikah..nk jugak wlpn d.i.y..bukannyer nk menunjuk yg lala nie hebat ke apa tp ntah la..lala cume menurut apa yg hati ini rasa...tp yg pasti kalu lala d.i.y pn yg simple2 je sbb lala tau tahap kekreatipan tgn lala nie..hahaha..nk hire butik utk pelamin nikah maklum la mesti harga pn masyukkan..cukup la dh hire butik utk pelamin sanding..tu pn mcm nk menangis nk bayar...hahaha...selagi blh jimat,kita jimat okeh..betul x kawan2...

Sekali lagi perlu ke x perlu pelamin utk nikah?sbbnyer lala menikah di MASJID..

simple je kan..tetarik dgn bunga dlm pasu tu..
(^____^)




compius mcm nie..

- L.A.L.A -

27 cerita2:

orked violet @ SYA said...

Sya wat kat masjid sbb nk jimat. xmo pelamin! hoho

So Sya vote for NO pelamin (cr geng.hehehe)

eddany @ WE said...

depend on ur budget dear.. mcm WE, walaupon nikah kat masjid..WE still buat mini pelamin untuk bergambar n upacara batal air semayang sebab kat masjid tok kadi tak kasi buat semua tu hehehe kalau nak buat, yang simple2 je dear..jimat cost hehehe

cha said...

terpulang pd lala nk buat pelamin nikah ke tak tp kalau dh ada pelamin sanding apa kata guna je pelamin sanding tu tp ubahla deco dia maybe tuka bantal ke camne kan.

kalau nak idea diy cuba tgk my pelamin nikah hihi

http://whitewallsofhermind.blogspot.com/2011/12/review-solemnization-dais.html

Saya Punye said...

klo ada idea utk d.i.y boleh je lala.. simple2 tp nice.. bleh bergambar n pembatalan air smyang tu.. hihi.. :)

Farhana IezAna said...

tak perlu kot lala..op ambk gmbr kt masjid pastu lala g la outdoor kt luar..

klo nk ambk gmbr kt pelamin, ambk kt pelamin sanding jela..hihi

EIKA said...

ika suggest lala wat....lala baca x entry ika yang ni?
http://izarikaluvdiary.blogspot.com/2012/12/wedding-reviewmajlis-pernikahan.html

seriusly ika bersyukur cbb ika wat mini pelamin,klu x mmg xtaw nak wat batal air sembahyang kat mana :( buat ja yg simple dear,xrugi pon :)

EIKA said...

ika suggest lala buat....lala baca x entry ika yg ni?
http://izarikaluvdiary.blogspot.com/2012/12/wedding-reviewmajlis-pernikahan.html

seriusly ika bersyukur sgt ika da wat mini pelamin walaupon simple ja,klu x xtaw nak wat batal air sembahyang kat na taw :( xrugi pon klu wat dear :)

Princess Feyqa said...

klu fiqa, fiqa buat.. hehe even ada 2 pelamin nti 1 mini pelamin nikah 1 lg tyme majlis nti :)

btw fiqa baru follow lala :D

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

Hai dear lala... Cik Anna rasa ok je kalo nak ade pelamin kat umah...nanti lepas nikah, terus pecut balik umah tangkap gambar... tapi kan kawan Cik Anna tangkap gmbar dlm masjid je...cantik jgk... ^_^ follow Cik Anna ye...

http://cikannajamususukdara.blogspot.com/

khadijah said...

dear, dija pun DIY pelamin untuk nikah, simple gile, tengok kat blog dija, photobooth tajuk entry, simple tapi kita akan gune sepenuhnye untuk amik gambar. Dija pun akad nikah kat surau, tapi mostly kakak2 dija tak wat pelamin nikah, jadi gambar akad nikah tak banyak. Tapi dija buat tau, jadinye dapat amik gambar banyak2..:)

Qyla Aqilah said...

Lala, kalau teringin buat jer..nanti kempunan..hihi Insyaallah, nak kahwin tu sekali seumur hidup :)

anis suryanie said...

hye dear :)
sama la anis pun nikah kt masjid nanti..
tapi tu la teringin nak ade mini pelamin..
tapi nak sepahkan umah and setting2 tu yang malas tu.. rumah kecik, perabot lak bleh tahan banyak.. so mmg malasla nak ubah2 tu.. huk2..
tp teringin nak ada mini pelamin utk nikah :(

tQAzul said...

kne gak....at least, ade 1 pelamin pn jd la..even pelamin mini..ala, kiut gak pe pelamin mini pun..cantik!

Miss Dilla said...

Lala..go for it.. bila lg nk buat.. just a simple one shud be nice.. kalo Lala ada bajet lebih,hire vendor, if not y not Lala DIY je, more satisfied and worth ur money :)

A.N.A said...

Lala pn wat kt masjid..kalu blh wat pn just nk d.i.y je

A.N.A said...

Nk wat yg simple2 jer

A.N.A said...

Tu la kn..2in1.jimat

A.N.A said...

Idea dh ada..hehehe

A.N.A said...

Tgh pikir2 lg..

A.N.A said...

Eika creatif..

A.N.A said...

Pening2..hehehe

A.N.A said...

Nk pikir masjid tmn cantik ke x ntah...hehehe...

A.N.A said...

Tu la..kalu blh nk yg simple je

A.N.A said...

Tu la..hati mmg teringn..

A.N.A said...

Kita wat yg simple2 jer

A.N.A said...

Tu la..still tgh pikir

A.N.A said...

Nk d.i.y jer..nk wt yg simple

Post a Comment

Sila cerita2 ye..(^_____^)

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger