Wednesday, December 5, 2012

MALAM BERINAI??

Selamat tengahari readers n kawan2..



ada big question atas kepala lala.

nak tanye korang semua
apa itu 

MALAM BERINAI??

seyes x tau apa tu mlm berinai..mlm pakai inai ke?
huhuhu..kesian betul lala..
sbb tgk ada yg mlm berinai pakai baju santek n meriah.
sungguh tidak tau apa2 lala..

yg lala tau nk kawen mmg pakai inai.

jadi siapa2 yg ada jawapan,tlg la terangkan pd lala.

tempek gambar ayu raudhah mlm berinai.




- L.A.L.A -

5 cerita2:

Puan Asfiza said...

sesetengah tempat malam berinai tu untuk inaikan pengantin.

tapi sesetengah tempat, malam berinai tu mcm mlm pengantin bersanding yg berlaku lepas/sebelum nikah. kira mlm untuk famili lah...tukar2 baju..selalu pakai baju tradisional.

orked violet said...

pkai inai maLam2.hehehe

yg Sya taw die actLy just pengantin pkai inai tp ade wat makan2.ha..simpLe gitew.hehehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

cik lala betul yani pun xtau apakah itu malam berinai...kebanyakkan family wedding xpenah lak ada benda ni...but for me nt akan pakai inai malam sebelum nikah then masa tu leh posing2 dengan kawan2 or family membe yg dh start lepak kat umah...ms tu pelamin mini nikah make sure dh siap pasang....ihihih gitu je lah kot.

ZAR Qaseh said...

kalau di Pahang, malam berinai ni malam di mana perantin perempuan di inaikan dan diraikan. ada makan2. tp berlaku sebelum akad nikah. erk.. pn tatau sgt. sb kazen wat cenggitu. haha.

LiNda said...

sebenarnye linda pun xtau ape itu malam berinai, ingtkan juz pakai inai .Tapi de certain yg linda tgok pengantin pkai bju cntik2, mcm bersanding pun ade..

Post a Comment

Sila cerita2 ye..(^_____^)

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger