Tuesday, December 4, 2012

AKAD NIKAH MALAM??

Hai kawan2.
Selamat mlm semua.
BW sana sini.
Singgah blog NORA a.k.a pink blue.
Baca entry dia menikah malam.
Dan tiba-tiba rasa mcm nk nikah malam jugak.
hahahaha,agak2 dpt restu x?
Akan diusulkan nanti kepada my parents n encik kawan.

agak2 kelam kabut x kalu menikah mlm?
Jemputan pn just saudara mara,jiran tetangga terdekat n kawan rapat je.
Selalunya kalu menikah mlm,lepas isyak la kn org buat kan.
Kalu menikah mlm nk jamu apa ye?
Nasi ke atau mee ke bihun ke?
Kalu menikah mlm kena guna pencahayaan yg elok la kan di bawah khemah.
Macam2 nk kena pikir nie.
Apa2 pn kena usulkan dulu idea nk menikah malam nie.
Kalu dipersetujui,blh la menikah malam.
Kalu dibangkang,maka menikah la disiang hari sama di waktu pagi atau selepas zohor atau asar.
yang penting lala akan menikah di masjid bukan dirumah.
Sbb kawasan perumahan lala semua pengantin menikah di masjid ye kawan2.

simple je kn..tp muat ke bakal suami nk duduk masa sarung cincin?x kan nk bediri kot.hehehe...
terbaik..selesa..santek..

Ok lah,nk sambung mood verangan la.
samat mlm kawan2.
daaaaaaaaaa.
Asalamulaikum w.b.t


- L.A.L.A -

8 cerita2:

ct zainal said...

hye. singgah sini. nikah malam pun ok jugak. kat tempat sy pun mostly nikah malam. :) bab makan tu tak kisah kot eh. nak kenyang sikit, bagi nasik :)

Shizan Syafik said...

malam pun ok lala... bab pencahayaan tu ptg jugak, tapi kalau ada OP, pandai2 dia la.. hihihi.. bab makan tu kena survey la, kalau dorang dah stand by awal2 kena bagi makan nasi la..

Nn said...

ada kawan sy kawin lepas isyak. ok je. area nikah tu kne bercahaya la. nk tngkp gmbr kn.
bab makan pulak terpulang pada tuan rumah.
better bg nasi.

fatehamohamed said...

buat mlm bestt tapi teha tak direstui..hahahaha..

orked violet said...

nikah mLm cm best kan??

tp sbb Sya pk tkt video nikah xbLeh nk siap dLm ms bpe jam (sbb the next day reception pulak), so mmg tinggaL angan2 je La..

tp kLw xde araL, mmg wat maLam sangat best!

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

takde la kelam kabut..rasanya lagiii banyak masa nak standby...eimy pun ada share dlm blog al kisah hari nikah ha haa...

bayangkan kul 4 pagi baru tido pada hari akad nikah...nsb baik akad nikah lepas isyak so lepas subuh boleh take a nap jap...sempat makan2 puas2 sempat tgk sana sini utk complete checklist...

lepas asar baru g butik utk mekap...so masa tu mmg hati da lapang sbb semua da ready...he heeee

Syaz Rozelt said...

sy pon insyaAllah menikah malam..tp kakak ipar cakap mungkin tok kadi akan lewat siket kalau buat malam..harap2 semua berjalan lancar la..perancangan menu makan mmg ns la..hihi

FaZa said...

Lala...nikah malam memang tak kelam kabut. Saya nikah lepas solat isya' di masjid. Jurunikah boleh solat dulu dengan selesa. Lepas majlis, tetamu terus makan.

Post a Comment

Sila cerita2 ye..(^_____^)

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger