Tuesday, October 25, 2011

SOLEMNIZATION SHOES:recycle

Nak cerita pasal kasut utk solemnization..mula2 ingat nk beli kasut baru utk majlis nikah tp bila pikir balik masih ada kasut lala yg elok lg..so,lala wat keputusan nk guna je kasut yg sedia ada utk majlis nikah lala nanti..jimatkan lala..pengantin bajet...hahaha...kasut lala lebih kurang mcm kt bawah nie la tp lain sikit la design dia..huhuhu...warna Beige,so kena la cari baju nikah yg sedondon ngn kasut..hahaha...selesai bab kasut utk nikah..x payah nk penin2..harap2 kasut tu mampu bertahan sampai majlis nikah lala..(^___^)


ok x kasut nie utk nikah?hehehe...

- L.A.L.A -

p/s: heels ada tp hari2 pegi keja pakai sandal jugak...

Doorgift Box

Selamat hari Selasa kawan-kawan,b2b,silent reader*ade ke silent reader,hehehe...baru nie pegi kedai jual2 bahan buat kek,mood dtg nk buat kek..hahaha..*tp kuciwa setelah kek siap,kek x jadi...menchi...huhuhu..
masa tgh Q nk bayar lala terperasan kotak doorgift warna silver mcm kt bawah nie,ade 3 size..tokey kedai jual ikut size 1 jatuh 20sen,50 sen ngn 70 sen..murah x?rasa mcm murah kan..teringin gak nk beli utk wat doorgift wedding nanti..tgh pikir2 samada nk beli ke x...huhuhu...penin2..

 source: klik sini

- L.A.L.A -

Wednesday, October 19, 2011

BAJU NIKAH:part two

Wordless Wedenesday?no la...hahaha...

okey,nk cerita pasal bj nikah,insyaAllah akan ditempah..beli kain dan hantar kat tailor utk dijahit..i love chiffon..


(^_____^)

- L.A.L.A -

Monday, October 17, 2011

MISI MENCARI BAJU NIKAH BERMULA:part one

Selamat petang kawan2..Monday blues?sikit2 la sbb pg td tibe2 rasa sakit kepala sgt2 disebabkan dh 2 mlm tido x lena..tido dlm keadaan separa sedar,mcm mn tu?hehehe...skang kepala dh ok sbb dh mkn panadol activefast..mmg bekesan la...hahaha...

Ok..kembali pd tajuk utama..BAJU NIKAH..misi mencari baju nikah bermula sama ada beli yg ready made atau beli kain n tempah ngn tailor..warna pilihan samada putih@cream..atau ada warna lain yg menarik?akan diusulkan kepada encik kawan..hehehe...design pilihan mesti la baju kurung moden atau jubah...(^___^)

Maka pencarian akan bermula dr skang..lala suka..




gojes..lala suka..
- L.A.L.A -

Saturday, October 15, 2011

I LIKE....









Semua cantik...suka..

- L.A.L.A -

Wednesday, October 12, 2011

WEDDING PLANNER....TOLONG!!!:part two

Morning kawan2...A little bit Wednesday blues..i wanna say TQ to Renee,Intan and Fathin Md Nor sbb support me..especially Fathin bcoz memahami maksud sebenar masalah WP lala nie..lala masih akan menggunakan service WP lala yg sedia ada tp hanya baju pengantin utk majlis resepsi sahaja bcoz lala suruh my WP buat baju baru..lala cume nk cancel utk pelamin n meja mkn beradab..lala masih ada timbang rasa.....lgpn x salah lala nk menguntungkan 22 my WP..dlm masa yg sama lala tlg promote 2 hasil kerja my WP..wlpn munkin akn membuat my WP sedia ada sedikit rasa kecewa tp it's my big day..i wanna the best for that even my majlis x mewah,x gah tp lala nk semua org gembira,memuaskan hati semua org..itu je..lala juga nk sesuatu yg bila lala kenang pd masa depan buat lala tersenyum..itu saja permintaan lala..


- L.A.L.A -

p/s: mencari jawapan yg terbaik....

Tuesday, October 11, 2011

WEDDING PLANNER....TOLONG!!!!!

Samat tengahari kengkawan....baru hari selasa..Minggu yg bizi,bkn minggu nie je..sampai sekolah cuti la sibuk...ada 3 lg program yg nk kena setel,dgn JPN nk turun hari ahad nie..adoii...mcm2..blm masuk hal kawen lg..

Lala ada masalah nie..lala nk tukar wedding planner,agak2 korang boleh x?dgn wedding planner lama,lala baru bayar duit utk baju sbb lala amek baju baru,so utk pelamin n meja makan beradab x bayar lg la..jadi lala ingat nk tukar wedding planner lain..wedding planner yg lala nk amek kali nie dia punya hasil mmg terbaik la bg lala..sbb bg lala WP kali nie bkn calang2 org jugak la..harga yg dia bg pn lebih kurang dgn WP yg buat baju lala...so skang lala dlm dilema mcm mn nk bg tau WP lama yg lala nk cancel pelamin n meja mkn beradab..bkn la lala x puas hati dgn service dorang cuma lala jumpa WP yg lebih baik...

mcm mn nie...ape pendapat korang?agak2 x pe ke kalu lala tukar WP..tolong2...pendapat please....


- L.A.L.A -

p/s: sgt berharap dapat tukar WP..kalu lala berjaya tukar WP.lala akan review sapa WP baru lala...hehehe..

Sunday, October 9, 2011

DALAM DILEMA

Selamat hari Ahad kawan2..huhuhu..boleh x nk Sunday Blues?lala tgh pening dan dalam dilema...
DILEMA apa?mcm gempak je..hahaha..
Lala sebenarnya tgh pening pikir pasal baju nikah..nk sewa ke?ready made ke?tempah ke?
pening2...
TOLONG KAWAN2!!!!!!

pendapat please....

- L.A.L.A -




Monday, October 3, 2011

BAJU BERTANDANG RUMAH SAUDARA MARA

Selamat hari Isnin..A little bit Monday blues..huhuhu..
 Nk cerita pasal baju bertandang ke rumah saudara mara sebelah pihak lelaki..Ada la sorang kakak nie,kiranya mmg baik la ngn lala..selalu gak sembang2 ngn dia masa zmn frust dulu,hehehe...siap penah nangis kt dia...hahaha..dia la pesan,lepas kenduri sebelah pihak lelaki nanti,mesti pihak akan bawak lala pegi runmah sedara mara utk diperkenalkan,jadi kena la pakai baju yg cantik2 n sopan2..baju kurung la yg paling elok..hehehe..baru lala tau mcm tu rupenya,lepas kita kawen,encik husben akan bawak kite ke rumah sedara mara utk sesi berkenalan...masa tu jd perempuan melayu terakihr la,sopan santun,ayu n cun melecun..hahaha..So,kena beli baju kurung baru lg ke nanti?tp ape salahnye kn,leh buat baju pergi keja jugak..lg pn jumpa baju kebarung yg cantik kt butik First Lady,boleh la beli..

My fren ade pesan,beli baju kurung yg cantik2 sikit utk majlis sebelah pihak lelaki..lala tanye kenapa?dia kata x kan nk pakai baju pengantin yg penuh manik koran,bekerawang sampai ke petang..mau gatal abis badan...hahahaha..ye x ye jugak kn..x tepikir pulak..lg pn majlis sebelah lelaki mesti lebih ringkas,dh petang sikit mesti dh salin baju...mana tau pengantin kena tolong gosok periuk belanga ke..hahaha...so,moralnya kena la sediakan 2,3 pasang baju kurung yg cantik2..*mcm byk je 2,3 pasang...hahaha..





sumber encik google
cantik2 jugak kn..sesuai x?hehehe...
- L.A.L.A -

p/s: B2B yg dh kawen,encik hasben buat mcm nie x?






Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger