Tuesday, May 31, 2011

BACKGROUND

"Ini sticky post"
Colorful MushroomSila scroll ke bawah utk entry lain2..

Dear readers,

Jgn pening setiap kali anda melawat blog lala,background blog sentiasa bertukar...hehehe..kerana lala ada penyakit selalu tukar background tanpa henti...x tau la penyakit tu akn berhenti bila..jd jika hari nie background lain,esok background lain...sila abaikan ye..hehehe...peace no war..kita semua kawan2..i love u alls..                  
Kaos Chika Muahhh...

Friday, May 27, 2011

KUNGFU PANDA 2:BEST...........THUMBS UP

Selamat mlm jumaat...baru pulang dr wayang marathon ye...hehehe..filem ke 2 yg di tonton ialah Kungfu Panda 2..sgt seronok,gelak je tgk cerita nie..lawak abis..panggung penuh dgn penonton..mmg x rugi tgk filem nie..so lala suggest sape nk tgk wayang citer ape,pegi la tgk Kungfu Panda 2..berbaloi-baloi...hehehe..cerita yg buat kita akan gelak...ade jugak part yg buat kita sebak...huhuhu..seronok2..rasa mcm nk tgk sekali lg..hehehe..

Mlm nie mau tido awal,esok ada ekspedisi ke Gua Tempurung..hehehe..

Sekian..

- L.A.L.A -

p/s:dh lama x wat ekspedisi lasak mcm nie..huhuhu

Thursday, May 26, 2011

NURKASIH THE MOVIE:AKU TIADA PERASAAN

Hai semua....hehehe..lala baru pulang dr menonton NKTM..tp maafkan lala,lala tiada perasaan semasa menonton filem nie..x tau knp..hehehe..pemulaan mmg sgt boring,cume di penghujung baru terasa sedikit rasa ttg cerita nie..2 pn part mamat dipukul & meninggal,terasa sedikit sebak di ruang hati..huhuhu..dan NKTM jugak di ending cerita sedikit mengelirukan tp rasanya lala masih blh paham endingnya..lala tidak menitik kn air mata...huhuhu..itu la pandangan lala utk NKTM selepas menonton filem ini..kurang perasaan..munkin sbb lala bkn jenis yg romantik kot..hahaha...ape pn syabas filem malaysia.. sorry pd peminat NKTM..setiap org pandangan lain2...(^____^)



filem pertama utk wayang marathon selesai..ada lg 2 cerita..hehehe

- L.A.L.A -

p/s: lala lupe beli tisu,nasib x nangeh..hehehe

Wednesday, May 25, 2011

ESOK TGK WAYANG....yeaa....

Entry updated sblm masuk Super cute onion.Esok last keje utk minggu nie,weeeeeee.....seronoknye,hahaha.esok wayang marathon akan bermula..suka...suka..td ptg sblm blk keja,call Grand Cineplex Village Mall suh reservedkn tiket NKTM utk 2 org...hehehe...So,cita pertama utk wayang marathon ialah NUR KASIH THE MOVIE..lala pn nk rasa kehebatan cerita nie wlpn masa drama nurkasih dulu layan x layan je..hehehe...lala penyumbang tiket yg ke ??????????????.hahaha..x sabar nk tgk wayang esok..ok la,masa utk tido..mn tau adam asuk dlm mimpi ke..kih..kih..kih..*nk tido pn meroyan jap..

Sekian,edisi rabu minggu ini.....

- L.A.L.A -

p/s:nk kena sedia tisu byk2 dlm beg siap2..takut esok lupe,nanti nangeh kena lap ngn tudung pulak..hehehe



RABU TANPA KATA-KATA

Salam hari rabu..hari nie kita berbahasa melalui picca je..

credit to BUDUDANBELACAN

credit to SHAHIRA PHOTOGRAPHY

CREDIT to Lens@work and Cik Lijah


Credit ENCIK GOOGLE

lala sedang jatuh cinta dgn gmbr2 ini..picca versi kaki...*mcm pelik je bunyi dia..hahaha..ape pn x kira la post wedding ke pre wedding lala nanti mesti ada picca versi kaki..sgt gojes bg lala..rasa sweet je..

sekian...

-L.A.L.A -

p/s:encik abg sila penuhi kehendak saya ini..

Tuesday, May 24, 2011

WAYANG MARATHON




Wait 4 me..x sabar nk wat wayang  marathon nie..hehehe..harap2 tecapai lah nk tgk tiga-tiga cerita nie..hehehe..tp kena tunggu hari cuti la..ari jumaat la jawapnye..

Sekian....

- L.A.L.A -

p/s: sape nk teman lala?

BAKAL PENGAPIT PERLU TAHU....

Tgh BW sana sini,singgah jap kt blog cheqmoomoo,jumpa 1 perkara yg sgt penting utk bakal pengapit..hehehe



huhuhu..mana la tau lala bakal jadi pengapit utk kawan lala ke..jd info nie penting la..hahaha..berangan lebih..bile thn x tau la nk jd pengapit..*perasan jap....

sekian.....

- L.A.L.A -

Kena Banned

selamat pagi..td BW la kt b2b blog sana sini,baca entry..tibe la kt 1 blog b2b..pegi la shoutbox dia,nk menyinggah komen..tulis la komen n shout tp tibe2 dia kuar"your IP Address bla..bla..bla..has been banned from this shoutbox" Please try again later...x pe la den try la lg,sama jugak..tgh pikir?ape yg x kena?..shoutbox dia ade masalah ke..x pe la pikir positif..munkin shoutbox dia ada masalah..nanti2 lala singgah lg..maaf la kalu ade buat salah tanpa sedar,terkomen yg x patut ke pd blogger2 b2b lain2..bg lala,sape2 nk komen ke ckp2 kt blog lala,silakan..lala x kn banned sape2..kite blogging utk seronok2,cari2 idea,kongsi2 idea..cari kawan maya.lala bkn jenis yg cepat mkn hati kalu x tentu pasal..lgpn kita dh dewasa x perlu nk berkelakuan mcm budak2..Maaf sekali lg kalu lala ade salah tanpa sedar..

Sekian....

- L.A.L.A -

Monday, May 23, 2011

In Love with black veil..

OMG....
i love this veil so much..sgt2 adore okeh!




Sgt suka veil hitam,kalu veil panjang..lg suka..coz i want black wedding theme..(^___^)

- L.A.L.A -

Sunday, May 22, 2011

CERITA HARI AHAD:CERITA WARNA BAJU NIKAH

Happy Sunday Uolls...hari nie keja..huhuhu..setelah penat godek2 warna tema baju utk nikah,akhirnya lala telah jumpa warna idaman..sgt teruja okeh!harap2 direstui warna nie ye..nk jugak!nk jugak...
Lala nk warna purple utk solemnization ye..pilihan utama sekiranye tidak dibantah...hehehe..
.
.
.
.
.



Owh..sgt cantek..tebayang2 dimata baju nikah ku warna purple..*psss..combine dgn warna biru pn cantik jugak...hahaha..penin2...


Dipadankan dgn kasut ini....
.
.
.

@
yang ini...
.
.
.

Waaa....sgt gojes i rasa...hahaha..suka..suka...teruja i..
Source: Encik Google
- L.A.L.A -

p/s:angan-angan bukan main tinggi lg...hehehe..

Saturday, May 21, 2011

WHITE GOLD RING vs GOLD RING

Kite update entry dulu..hehehe..baru2 nie dh pegi tgk cincin kt tomei..*gediks gilez....lala x berapa berminat dgn cincin emas kuning,wlpn cincin emas kuning nie byk maknanye...hahaha..lala lebih suke cincin emas putih sbb rasa lebih cantik,elegan n menarik..lg pn emas kuning skang makin lama makin mahal..kesian kt encik kawan nanti..huhuhu..jd lala nk mintak emas putih je la..

Lala nk mintak mcm nie kt encik kawan boleh?
.
.
.
.

Cute cake 2sgt cantik..*nk pulak kalu sarung kat jari lala..hahaha..

Cute cake 2simple je...tp cantik

last one............


Cute cake 2 ada berlian...hahaha..meriah jari den..

Begitu la ye..ape pn sukat baju di badan sendiri..beli yg temampu sudah la..*mengingatkan diri sendiri..ikut nafsu,hancur semuanya....ape pn lala suka cincin yg simple je,lg 1 lala jenis yg x suke perhiasan di jari,kalu pakai cincin pn mesti bukak,pastu letak merata....*risau den nanti cincin kawen pn den buat mcm tu...hahaha..mau kena tarik telinga ngn encik kawan..

sekian...jom solat Maghrib dulu..

- L.A.L.A -

HARI YANG BOSAN

Sabtu yg bosan okeh..x pegi memana pn..*malas sbenarnye+poket hampir kering..hahaha..
So ari nie,ikut mak pegi kenduri kawen..ape lg dh pegi kenduri kawen mesti la usha pengantin,baju pengantin,hantaran pengantin,pelamin n bilik pengantin..hehehe.
pengantin kali nie memilih tema coklat+krim..*spt biasa camera lala cap ayam,jd record dlm otak je la ye gmbr2..hahaha..

ok la,sekian merapu hari nie....

- L.A.L.A -

p/s: line tenet mengong2..nk upload gmbr pn lembap..huhuhu..

Friday, May 20, 2011

MENCARI CALON SUAMI ATAU ISTERI

Td tgh dok BW sana sini,lala terjumpa 1 blog yg lala rasa bagus..lala seronok baca blog SERAMBI DAKWAH. Byk informasi lala leh dpt..tgh dok baca entry kt SD nie,lala terjumpa 1 entry yg menarik sgt..

MENCARI CALON SUAMI Atau ISTERI

Mencari pasangan hidup bukan mudah. Pasangan hidup maknanya pasangan untuk hidup bersama. Bukan sekejap. Jika umur panjang mungkin bersama sehingga 50 tahun. Bangun bersama, makan bersama, berbual bersama, tidur bersama. Berkongsi anak, berkongsi rumah, berkongsi rasa, berkongsi kasih.

Maka, mencari pasangan hidup ini memang perkara serius. Serius. Memang serius. Jangan akibat si dia mengurat anda, maka anda terus terpesona dan bersetuju. Jangan semata si dia comel atau glamour, maka anda terus mengambilnya.

Fikir betul-betul. Solat istikharah dan banyakkan berdoa. Selagi belum tenang jiwa, tunggu dulu. Usah tergopoh gapah. Mencari jodoh, perlukan panduan. Perlu ada sandaran ilmu dan petunjuk. Dalam banyak-banyak penulisan saya suka memetik sebahagian dari artikel Ust Hasrizal (Abu Saif) dalam lamannyaSaifulIslam.com. Antara yang menarik tulisan berikut:

Hadith Nabi SAW yang diulang-ulang sebagai slogan memanifestasikan keinginan berumahtangga.

Bukan tidak banyak penjelasan tentang hadith ini di pelbagai sumber maklumat yang ada. Tetapi sering anak muda kecundang dalam mengimbangkan kefahamannya dalam konteks TEPAT dan JELAS. Selagi mana tidak tepat, selagi itulah jalannya tersasar ke sana sini. Kehidupan yang tidak ditentukan arahnya, adalah kehidupan yang tidak tentu arah.

Apa tujuan berumahtangga?

Begin with the end in mind“, adalah slogan kita untuk menepatkan matlamat kehidupan dan segenap peringkat perjalanannya.

Soal menentukan matlamat yang tepat, tidaklah begitu susah.

Berkahwin kerana harta?

Harta bukan sumber bahagia. Donald Trump yang kaya raya itu pun pernah mengeluh dalam temubualnya bersama John C. Maxwell,

“aku melihat ramai orang yang lebih gembira hidupnya dari hidupku. Padaku mereka itulah orang yang berjaya. Tetapi semua orang mahu menjadi aku”

Harta bukan matlamat atau pertimbangan utama dalam menentukan pemilihan pasangan.

Berkahwin kerana keturunan? Keturunan bukan jaminan sumber bahagia. Syarifah hanya boleh berkahwin dengan Syed? Puteri hanya layak untuk Megat? Atau pantang keturunan berkahwin dengan ahli muzik bak kata Mak Dara? Soal keturunan bukan penentu mutlak kerana setiap manusia lahir dengan fitrah yang satu dan murni, lantas setiap mukallaf dan mukallafah mampu kembali kepada kemurnian itu, biar pun lahir ke dunia tanpa bapa yang sah sekali pun.

Keturunan bukan matlamat atau pertimbangan utama dalam menentukan pemilihan pasangan.

Berkahwin kerana kecantikan? Ahh, yang ini rumit barangkali. Cinta itu dari mata turun ke hati. Maka mata pemutus pertama. Jika berkenan di mata, mudahlah mata memujuk hati.

Tetapi selama mana kecantikan menyenangkan kehidupan? Kecantikan, biar secantik mana pun, akan pudar dengan perjalanan masa. Kecantikan, biar secantik mana sekali pun, boleh dicabar oleh naluri manusia yang mudah kalah dengan alasan JEMU. Mahu berkahwin sementara cantik, dan buang selepas cantik dan kacak bergaya itu dimamah usia?

Cantik bukan sumber bahagia, ia bukan matlamat atau pertimbangan utama dalam menentukan pemilihan pasangan.

“Maka pilihlah yang memiliki agama… nescaya sejahtera hidupmu”, pesan Nabi SAW.

Benar sekali, pilihlah yang beragama.

“Maka saya kena kahwin dengan ustazah, saya kena kahwin dengan ustaz!”, kata seorang pelajar ‘bidang bukan agama’.

PENYAKIT “TIDAK JELAS”

Setelah begitu tepat sekali kita menolak harta, keturunan dan rupa paras sebagai sebab untuk memilih pasangan, tibalah kita kepada masalah paling besar, menguruskan fikiran tentang perkahwinan, iaitu penyakit “tidak jelas”, apabila tiba kepada soal beragama.

Apakah yang memiliki agama itu mesti seorang yang ustazah atau ustaz?

Maka berkahwin dengan golongan ini, jaminan bahagia. Benarkah begitu?

Di sinilah penting untuk kita bezakan golongan yang TAHU agama, MAHU beragama dan MAMPU dalam beragama.

Soal mendapatkan ilmu sebagai jalan beragama, adalah prinsip besar di dalam Islam. Lihat sahaja langkah pertama proses wahyu, ia bermula dengan perintah BACA sebagai wasilah menggarap pengetahuan.

Tetapi apakah TAHU itu merupakah maksud kita beragama dengan agama Islam ini?

Sejauh mana gred ‘A’ yang digarap dalam subjek “PengeTAHUan Agama Islam” menjadi bekal dan perisai generasi Muslim dalam beragama?

“Yang memiliki agama” itu lebih luas dari sekadar sempadan tahu agama. Ia adalah soal
MAHU yang menjadikan pengetahuan agama itu dihayati, dan MAMPU dalam erti dia sentiasa bermujahadah untuk memperbaiki diri.

Maka janganlah disempitkan maksud mencari yang beragama itu hanya pada mereka yang berlabelkan “jenama TAHU agama” tetapi apa yang lebih penting adalah mereka yang MAHU dan terbukti pada perbuatan hariannya dia sentiasa berusaha menuju MAMPU.

Dia mungkin seorang ustazah.
Dia juga mungkin seorang jurutera dan doktor.
Dia mungkin bertudung labuh.
Dia juga mungkin belum bertudung tetapi sentiasa mencari jalan untuk menuju kesempurnaan kebaikan. Dia seorang yang membuka dirinya untuk dibimbing dan diajar. Seorang yang ‘teachable“.

HANYA ‘BERAGAMA’?

Ada pula yang menyangka bahawa kebahagiaan rumahtangga itu terletak pada beragamanya pasangan kita. Soal harta, keturunan dan rupa paras tidak punya sebarang makna.

Maka jadilah seorang perempuan itu fasih lidahnya tentang agama dan rapi pakaiannya sebagai isyarat dia beragama, tetapi dia tidak mengetahui nilai harta. Dia boros dan tidak bijak menguruskan harta rumahtangganya.

Dia nampak elok beragama, malah mungkin seorang pejuang agama, tetapi dia tidak peduli nilai keturunan dan kekeluargaan. Dia tidak menghargai keluarganya sendiri, tidak menghargai keluarga suami atau juga keluarga isteri. Padanya, soal keluarga dan keturunan bukan urusan agama.

Dia bijak dalam memperkatakan tentang agama, tetapi dia menjadikan alasan agama untuk tidak peduli kepada penampilan diri. Pakaiannya selekeh atas nama agama, kulitnya tidak dijaga bersih, beralasankan agama. Jika perempuan, dia tidak peduli untuk mewangikan diri atau bersolek mengemas diri, kerana padanya itu semua bukan kehendak agama, dan si suami menikahinya bukan kerana itu. Saban hari mukanya bertepek dengan bedak sejuk dan tubuhnya bersarung baju kelawar. Hambar..

Jika lelaki, dia biarkan diri selekeh dan sentiasa berkemban di dalam kain pelekat dan baju pagoda, membiarkan bau peluh jantannya tidak berbasuh, kerana semua itu tiada kena mengena dengan agama.

Jadilah agama, sebagai alasan untuk sebuah rumahtangga itu menjadi rumahtangga terhodoh, terburuk dan terselekeh… atas nama berkahwin kerana beragama.


Semoga kita semua dipertemukan dgn org2 yg benar menerima segala kelebihan & kelemahan kita tanpa mempersoalkannya kerana tiada yg sempurna melainkan Allah S.W.T..

- L.A.L.A -

p/s:sudut ilmu sebentar ye kawan2..(^______^)

Thursday, May 19, 2011

Vco Catalyst agains..

X nk ckp byk cuma nk tunjuk je hasilnya..hehehe..*perasan lawa jap okeh..
tp lala mmg dpt rasa kesan lepas mkn vco catalyst dlm masa 3 minggu nie..dimana kulit lala dh kurang berminyak la..kalu x dulu minyak leh wat goreng ikan..hahaha tp skang dh kurang,bagus la..kena teruskan guna supaya nanti kulit lebih gebus,halus n mulus je..hahaha..kulit lala x la sehalus kulit telur tp just nk share kebaikan vco catalyst nie...

nie la hasil selepas penggunaan vco catalyst:
.
.
.
.
    
 *kiri: sblm guna product vco        *kanan:dh guna utk 3 weeks                    

22 gmbr natural face,x tepet bedak ke,moisturizer ke,sun block ke,makeup ke x de..
*ke x de beza?hahaha..perasan.ape pn lala mmg rasa perbezaan....

- L.A.L.A -

Veil for Nikah and Wedding..

Sebut pasal veil nie,ramai b2b yg D.I.Y veil sendiri ye...tp lala rasa lala x masuk golongan tu kot sbb lala mmg x de daya kreativiti yg sgt tinggi utk men"DIY"...hahaha..tgn keras mcm kayu pdhal anak tukang jahit..huhuhu..lala mmg x de bakat utk menjahit,pdhal mak selalu bising suh blajar menjahit sbbnye nanti mudah,blh jahit baju sendiri,butang baju si suami tercabut blh jahitkn jugak..hahahaha...tinggi angan2 mak..pdhal anak dia lgsg x endah pn bile mak suh belajar menjahit..si anak siap menjawap"antar je kt tailor kt area kampung kt tmpt kerja"..."butang baju suami tercabut,suh dia je jahit sendiri,x pun mak je tlg jahitkn"...hahaha..bertuah sungguh si anak..

So lala pn telah men"google" mencari ilham utk veil di hari akad nikah n sanding..lala rasa mcm jatuh cinta dgn veil yg panjang@labuh..rasa mcm gojes sgt..tp masalah nye ialah lala jenis rendang x berbuah@pendek@rendah dn sewaktu dgnnye..tinggi cume 150cm je..huhuhu..so rasa mcm x sesuai je nk pakai veil labuh tp rasa mcm nk jugak veil labuh...*rasa mcm perasan cantik je bile pakai veil labuh...hahaha..Pastu lg 1,wedding reception belah lala wat kt umah,umah lala umah tmn..ok kot kalu veil labuh sbb bejalan ats jln tar....hehehe

Veil yg telah memikat hati lala...
.
.
.


i love this one..sgt simple..
Cute cake

2nd choice..
Cute cake


Inilah antara veil yg lala suke..huhuhu..cantik di mata lala..B2B sekalian,sesuai x org rendang mcm lala nk pakai veil labuh?ape pendapat korang?

Sekian..

- L.A.L.A -

I'M BACK..... I HOPE...

Salam semua..lala dh kembali,rasa2 nya la...separuh jiwa dh revamp blk,tinggal separuh lg utk sembuh..masih mencari sedikit demi sedikit semangat kental utk menghadapi hidup nie..melepaskan ape yg sepatutnya dilepaskn dulu lg tp lala bertahan ats dasar manusia yg ada hati&perasaan..meneruskan hidup dgn rasa gembira,lalui hari-hari mendatang dgn penuh yakin sbbnya hidup pasti ada dugaan..Apa yg Allah tentukan,itulah dia..Jadi katanya maka jadi la..jadi kenapa mesti berduka...Manusia yg Allah duga adalah insan terpilih utk dinilai kekuatannya,jd terima n hadapinya..Lala perlu yakin n terus pandang ke depan..Masih ada yg sayang..
Jadi jom kita enjoy....*gaya puteri a.k.a nora danish..

Cute cake  Cute cake

- L.A.L.A -

Tuesday, May 10, 2011

BEREHAT SEBENTAR DGN KIT KAT...

"ini sticky post"
Sila scroll bawah ye utk entry lain2..

Blog lala akn berehat sebentar sehingga segala hati.limpa,paru,jantung,tulang,jiwa,perasaan tuan empunya blog kembali pulih dan bersemangat..lala sedang melalui fasa yg meruntun jiwa..sedih sgt..InsyaAllah,lala akn kembali dgn semangat baru....

Lala ttp akn jd silent readers..huhuhu..

KEPADA B2B sekalian,selamat menempuhi gerbang perkahwinan.May Allah bless your journey..


- L.A.L.A -

Sunday, May 8, 2011

ORANG TUA TAK SEDAR DIRI..

Petang2 sudah bikin hati aku panas betul!!mmg org tua x sedar diri,x abis2 dengki,sakit hati ngn adik beradik sendiri..dpt ape ntah..laki bini sama je..x sedar2 diri jugak,laki ko dh sakit pn ko x insaf2 jugak..yg si tua laki pn x padan ngn terbaring atas katil,x leh bergerak tp mulut x berenti nk mengumpat org..x insaf2 ke?nie patut dekat2 diri pd Allah,berdoa byk2 diberi kesembuhan,berzikir bukan dok mengumpat org...org kalu dh hati busuk nie,mmg x kn sedar dan insaf...ishh2..mmg x leh blah org tua nie,ko nk "giler" sorang2 dh la,x payah la wat org lain pn "giler"..kan aku buat "giler" kang,aku x peduli dh ko makcik aku ke sape ke..jgn sampai buat aku tercabar & hilang rasa hormat pd ko org tua wlpn ko dh wat mcm2 kt aku n family aku..Sabar2..

Telepas sikit rasa geram dihati...huhuhu...x pe2,Allah maha Adil.ingat tu lala..

- L.A.L.A -

ILHAM

Tgh BW sana sini,godek2 encik Google cari ilham utk ape yg patut..tiba2 lala tejumpe nie


Gambar nie bg ilham utk lala design baju pengantin...hahaha..tp kain nye x de la sekembang kain model nie..kalu kembang mcm nie,siap boleh main sorok2 lg la jawapan nye....hehehehe...

baju yg model nie pakai simple je tp menarik..lala suke..

- L.A.L.A -

DAY THREE ----> 10 Things You HATE

Morning friends....sambung game utk hari ke 3..klik sini pada sapa2 yg blm tau ye..skang kita mula...

10 things I HATE

  • SUSHI.....please don't force me to eat sushi..my throat n stomach can't accept.hehehe.....
  • FROG,COCKROACH & LIZARD....i hate them...hahaha..lala akan jerit kalu binatang2 nie muncul tiba2 mengejutkan lala okeh...
  • MY NEIGHBOUR.....bcoz he did not respect other neighbour especially my family..Sgt Geram
  • MY AUNTY....boleh kan?hahaha...i hate my aunty so much sbb dia buat my mom jatuhkan air mata.Dia fitnah lala..
  • RUDE DRIVER......tolong la,rasa mcm nk lempang2 je golongan nie..mcm diaorg je yg ade kereta kt jalan raya...dushh...
  • PEOPLE SPIT....pengotor..suka2 hati meludah merata-rata,depan org pulak tu.....
  • DIRTY TOILET......tolong jaga kebersihan tandas ye..sbb bkn kita sorang je yg nk guna......
  • LIPAT KAIN.........hahaha..kerja rumah yg paling x suka buat okeh...basuh kain,jemur kain x pe.
  • WAITING...jangan buat lala tunggu lama2..nanti lala tukar jd incredible hulk..
  • DIPAKSA....owh,paling x suka org paksa2..kalu lala say no or i don't want,please understand..

- L.A.L.A -

WEDDING CAKE

Selamat pagi semua..utk pagi nie kita akan menjamu mata dgn kek ye..hehehe..
saya mau kek kawen sy mcm nie
.
.
.
.
.
.
.


nyum2..coklat cake n cupcakes full of strawberry..
klik sini ye

mcm nie pn cantik jugak...



sumber dr encik google

hehehe..ok x wedding cake mcm nie..nanti kite usha wedding cake fondant pulak..

- L.A.L.A -

MAMA...I LOVE YOU..

Pn.Halimah binti Saad,Selamat Hari Ibu..terima kasih lala ucapkan terhadap kasih sayang & pengorbanan yg tak terhingga yg kau diberikan..akan ku kenang hingga akhir hayat ku,selagi aku bernyawa..Terima kasih x terhingga.
Akan ku cuba sedaya upaya membalas jasa mu yg telah kau taburkan...

Terima kasih melayan kerenah anak mu yg degil n manja nie..serta terima kasih kerana mempertahankan maruah ku suatu masa dulu...kasih mu hingga ke syurga...

SELAMAT HARI IBU..


- L.A.L.A -

Saturday, May 7, 2011

MINGGU TANPA DISIPLIN...

My diet for this weeks hancus giler...tebabas kiri dn kanan..mmg btl2 hancus..huhuhu..semangat utk minggu nie hilang mcm tu je..dgn mudah tergoda terhadap makanan2 larangan..salahkan diri sendiri okeh!!!!

x de disiplin langsung minggu nie...ape hukuman patut bg pd diri sendiri?
----> denda mkn biskut 4 keping je.....hahaha..giler..

Ape pn minggu nie mmg minggu diet yg hancus..

- L.A.L.A -


DAY TWO ---> 10 Thing You LOve

Selamat Siang...Game utk hari ke 2..hahaha..penat otak lala sbb dikerah utk berpikir..*kesian otak lala...

10 Things i LOVE

FAMILY... i love my family so much,my parents n my bro..without them i will no body..that y i still "ADIK" for them..hahaha....

ENCIK B...yes,i love him so much coz watever i have done in my past life,encik B accept me with all his heart without asking or judging..n his also COOL you know even sometimes i act like the incredible hulk..hahaha... 

ENCIK PUTIH....a.k.a my car..i bought after 8 month i work..even is a small car but i love it so much..

ENCIK LAPPY..my acer lappy.without lappy i think i will be bored n crazy...hahaha bcoz i can't blogging n blogwalking to any blog..also i can't surf internet n doing my work..

ANGAN-ANGAN LALA...yes...i love my blog so much.

MY ROOM...my room sweet room..my world..

SHOES...i love it coz i'm addicted for shoes..

FASTFOOD.. i love McDonalds more than KFC..

MUSIC & READING..herapy for me..

SHOPPING N WINDOW SHOPPING...yes,i love both especially hunting for shoes..hehehe


- L.A.L.A -

p/s:abaikan penggunaan English yg ntah ape2...



KURSUS KAHWIN

Happy Saturday...hari utk berehat2 sambil megadap blog...hahaha...seronoknye..*bile lah leh dating lg..huhuhu
tiba2 teringat yg lala blm pegi kursus kawen,hehehe...bagus kn lala,bile tahun ntah nk pegi nie..bkn ape x pegi kursus kawen lg,x de org nk teman....kawan lala pn dh pegi..lala je sorang x pegi..segannya nk p sorang2..huhuhuhu..

Nape lala blm pegi kursus kawen?sbb dulu x penah pikir hal kawen..hehehe..so sampai skang la lala blm pegi,tambah pulak x de org nk teman..lg la...hehehe....



- L.A.L.A -

Friday, May 6, 2011

DAY ONE--> 10 Things ABout YOU

Sesi bermain game bermula..sila klik sini ye sekiranya anda ingin tahu..hahaha*ayat x boleh bla btl..


--> 1. Nama penuh SITI MARDIANA BINTI ABU BAKAR.Nama glemer zmn sekolah menengah@zmn dok hostel dr form 1 sampai la blajar kt KPM ialah MEDIAN bkn MIN@MOD ye..hehehe..kt umah mak,ayah n abang panggil lala ADIK wlpn dh besar gajah n dh dewasa...LALA adalah nama di FB.
  
--> 2. IC saya  06 bermakna saya lahir di PAHANG & dibesarkan disana hampir 23 thn.Tmpt lahir lg dikenang tp sy x dpt jd B2B PAHANG sbb saya B2B KEDAH..Mak ayah org KEDAH

--> 3.  Anak ke 2 dari 2 beradik..Ada abg sorang je yg masih bujang..hahaha.Saya anak AYAH

--> 4.  Umur saya masih 28 tahun 5 bulan 3 minggu 3 hari

--> 5.  Sudah bekerja di sebuah sekolah rendah di daerah Kuala Muda/Yan tp bukan cikgu..hehehe

-->6. Sudah berpunya sejak 1 thn yg lalu dan bakal diikat tidak lama lg oleh ENCIK GOMOK.
         *InsyaAllah...

--> 7.  Seorang yg addicted terhadap KASUT..sgt2..i love shoes so much..

--> 8.  Sensitif giler dgn sesetengah org n hati kering dgn sesetengah org & Ratu air mata....hahaha..

--> 9.  Seorg yg cepat marah tp cepat COOL,x suke cakap belakang,straight to point of person,manja dan kasar tp sikit je la..hehehe

--> 10. Pemegang HND of Business n Marketing grad 2008..*miss zmn study sgt2 n kwn2..

Sekian.......................

10 days of GAME

Selamat hari jumaat..PENGHULU segala hari..smlm masa tgh BW tejumpe 1 game kt B2B Cik nida, mcm syok je game tu..lala pn join jugak..game nie ttg 10 benda utk 10 hari...setiap hari korang akan menulis ttg 10 benda@perkara la kiranya..Meh la join game nie ramai2...

  • day one : 10 things about you
  • day two : 10 things you love
  • day three : 10 things you hate
  • day four : 10 things u wanna say to
  • day five : 10 wishes
  • day six : 10 items u can't live without
  • day seven : 10 important people
  • day eight : 10 of your favourite songs
  • day nine : 10 ways to win your heart
  • day ten : 10 final word

Seronok juga main game mcm nie..setiap hari entry kita akan terisi n setiap hari ade je benda nk kena pikir..hehe..

- L.A.L.A -

p/s: nida tq so much..

Thursday, May 5, 2011

RM3.00

Smlm pegi tesco teman member pegi pos opis n lala nk beli buah tembikai n limau for jamuan hari lahir anak2 murid lala...maka sambil menyelam minum air la..x tuju terus ke bhgn buah-buah tp melencong dulu kt bhgn baju n bhgn bodycare..jln2 sambil usha2,terpandang produk RM3.00 ye..lala ngn kwn pn terus berenti kt bhgn tu n usha2..hehehe..la pn belek2 la 2,3 produk jenama SKINEEDS.Tesco wat harga promosi utk produk nie..setelah sesi belek membelek,lala pn capai salah satu produk dia..lala amek 

SKINEEDS SHAPING
Oxygenated Shaping
Body Scrub
Reshape, Restructure
& Smoothens

RM 3.00
Ini la produk yg lala beli kt tesco..kot2 la leh kecik kan ape yg patut...hahaha..

- L.A.L.A -

p/s:dalam usaha menguruskan badan..

BAJU SANDING KURUNG MODEN

Selamat hari khamis..selesai sudah hari yg sibuk hari ini...penat giler..skang masa utk menulis..hehehe..dh byk hari nk tulis entry pasal nie tp terhalangan dgn kesibukan n berokband internet yg sejak akhir2 nie dpt penyakit lembap...nyampah...
Pakai baju kurung moden masa sanding?ok x?buat sendiri ke suh butik pengantin buat kan?tp nk ke org butik pengantin buatkan?kalu buat sendiri,nanti nk pakai p mana lg baju yg penuh ngn lip lap lip lap 2?hahaha...x kn nk pakai pegi keja..mau anak murid lala x bekelip tgk baju lala...hahaha..mcm lawak pulak..pening2..tp mmg teringin nk pakai baju kurung moden masa sanding,lg pn lala ade design 2,3 baju kurung moden utk majlis kawen...hahaha....itu yg sebenarnya...




Tp jarang jumpe kan utk sanding pakai kurung moden...kebanyakan semua pakai baju yg dipilih kt butik...*lala jumpe kain lace all black kt alamoda sg.petani..sgt tantek n sgt bekenan...tebayang2 pakai masa kawen...hehehe,perasan giler..


- L.A.L.A -

Wednesday, May 4, 2011

4 May yg sgt bizi...

Adoiiii.....penatnya..hari nie sgt bz dr pagi td sampai skang nie..nie pn curi2 kejap menulis..dr pg blm berenti wat keja..huhuhu..kang balik umah sambung lg keja..pastu esok pn mesti bizi jugak sbb esok ada sambutan hari lahir anak2 murid lala ngn mesyuarat waris kali pertama utk thn nie...penatnye....nasib ari jumaat cuti....boleh berehat...hehehe...x leh tulis byk2..entry2 tetunggak pn ade nie...nanti lala dh free lala menulis lg....


                                                MOOD-------->BUSY GILER...


- L.A.L.A -

Tuesday, May 3, 2011

ANGIN SUDAH ELOK

Smlm angin satu badan sbb tgn sendiri gatal godek2 blog sana sini,pastu hilang abis ape yg patut,dgn berokband yg lembap tiba2 smlm lg la angin..Ari nie dtg keje,buat keje bg siap2 dulu semua,pastu ngadap C LAPPY,godek balik blog lala,cari ape yg patut,buat elok2 balik n berjaya n puas hati..hehehehe..dh boleh betenang n dh boleh follow lg byk blog pas nie...

MOOD------------> SUDAH OK..


- L.A.L.A -

p/s: tp nanti x lama lg,tukar background lg..hehehe

Monday, May 2, 2011

TENSION.....

Gatal sgt tgn rajin godek2 blog nie tukar sana tukar sini,last2 hilang semua..dh x pasal2 nk kena wat balik semua...huhuhu..benciiiiiiiii......gerammmmmmmm.....rasa mcm nk marah je..bkn kt org lain tp pd diri sendiri..blog dh elok2,gatal tgn nk ubah lg..dh ilang semua...huhuhu..yang bengang skali semua link yg lala follow ttg B2B n X-B2B hilangggggg......tension giler..sgt sakit hati dgn diri sendiri...pastu intenet pulak lembab nk mamposs mlm nie..*tau2 je ye ko BB aku mlm nie nk sakit hati,ko pulak tmbh sakit hati aku....

MOOD: BENGANG GILER.....

- L.A.L.A -

p/s: nk tido pn rasa geram sbb ingat ape lala dh buat...huhuhu

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger