Monday, January 31, 2011

A day wif BFF...(^________^)

Smlm lala amek cuti..hehehe..sbb nya nk g jumpe kwn lala@housemate masa zmn study dulu@Alind,dh lebih 3 thn x jumpe.Masa wedding dia pn ala x pegi,masa dia besalin pn lala x pegi melawat..bkn saja x pegi melawat kwn lala tu tp sbb jarak n keadaan yg x mengizinkan.So,bile tau kwn lala dtg nk holiday kat penang lala pn amek cuti. Seronok btl dpt jumpe kwn lama kita,tekenang balik zmn study dulu,waktu yg paling seronok lala rasa..byk kenangan indah yg kiteorg kutip masa study dulu.Lala n Qema(kwn lala zmn study jgk) gerak g penang dlm kul 9.30pagi nk g jumpe kwn lala..sampai penang terus g kt tune hotel,diaorg stay kt situ..sgt teruja bile jumpe kwn lala n anak dia.Kwn lala still kurus tp lala dh gomok..(dushhh..bile la nk kurus)
Kiteorg terus gerak g batu feringghi,cari makan n tgk pantai..hehehe..pas mkn,gerak g tmn rama2 pulak,sambung g tmn rimba..pas2 kiteorg berenti kt empangan teluk bahang,pulau pinang..tmpt festival bot naga pulau pinang diadakan.



Lepas singgah jap,kiteorg berenti kat masjid jap solat.Teruskan pejalanan pegi padang kota lama,singgah pekena kerang bakar,pasembor,ais kacang n cendol..mmg mantap la..maveles..mkn sampai meletop.


lepas makan dgn kenyang,kiteorg nk pegi cari jeruk tp memandangkan pemandu pelancong a.k.a lala n qema x tau kt mana nk pegi..lala ade dgr diaorg dok cite kt chowrasta road mmg byk la jeruk leh dpt kt situ tp lala x tau kt mana tmpt tu,lala bwk g kt jetty je..dpt gak la kwn lala beli..mcm 2 gak jeruk pak ali x tau nk cari kt mana..maklum la lala bkn org penang,p penang pn yg tau batu feringghi,padang kota ngn Quensbay Mall.*sorry ye alind,patut bwk pegi kt chowrasta road,x pn kt bukit jambul..

Pas dh g beli jeruk,tiba la saat kiteorg berpisah..hukhukhuk..T_T...Bile lg dpt jumpe pn x tau la,masing2 dh ade kehidupan sendiri..tp ape yg penting wlpn jauh dimata,dekat dihati..(^____^)

qema,me,alind
*dania..alind daughter
Kite ttp kawan sampai bila-bila..


p/s:rindu giler zmn jadi student dulu..



- L.A.L.A -

Wednesday, January 26, 2011

AL-FATIHAH UTK ARWAH OTHMAN ENDUT

ASSALAMUALAIKUM W.B.T...

Smlm bersamaan 25 JAN 2011(20 Safar 1423H)..arwah ayah saudara lala telah pergi utk selamanya meninggalkan seorang balu dan 4 org anak.Lala pn jadi ratu air mata jap smlm,sedih bile tgk makcik and cousin2 lala nangis..sedih bile org tersayang pergi meninggalkan kita tp kita kena redha sbb semua yg hidup pasti akan mati.Arwah pergi dgn mudah di pangkuan isteri tercinta..lala pn terpikir mcm mn keadaan lala bile perkara sama terjadi pada lala..mampu ke lala hadapi nya,yg pasti mesti lg byk air mata lala akn tumpah..T_T.

Semoga makcik dan sepupuku tabah menghadapi segala rintangan yg mendatang..

AL-FATIHAH..


-L.A.L.A -

Sunday, January 23, 2011

- DELETE -

Happy sunday........

Smlm masa nk tido,tibe2 teringat wishlist lala utk 2011 nie.Rasanya ade yg lala nk delete dr wishlist lala..wish list lala ada 5,lala nk delete 2 perkara yg lala rasa x perlu utk lala thn nie..

WISHLIST 2011:-
  1. Camera DSLR Nikon
  2. Nokia e-5
  3. Cincin Emas Putih
  4. Kawen
  5. Sambung study
List no.3 n 4,lala x perlu lg utk thn nie..so lala delete dr wishlist lala,jd tinggal 3 je..biar la org nk ckp lala ADT ke ape ke,lala x kisah..lala tau ape lala buat.yg penting lala bahagia dgn hidup lala..


- L.A.L.A -

Thursday, January 20, 2011

TOLONG SIMPAN ANGAN2 DALAM KOTAK

Rasanya munkin lala perlu simpan angan2 lala dlm KOTAK,tutup kemas2,kunci dgn SOLEX,lempar kunci dlm laut dan jgn cari2 lg kunci tu sampai bile2...Lala dh x nk letak harapan lagi,2x harapan lala dia kecewakan,jd lala perlu belajar utk terima hakikat yg angan2 lala x kn kesampaian.





- L.A.L.A -

Wednesday, January 19, 2011

TADI SAYA SEDIH SKANG SAYA LAPAR

Tadi saya sedih,so saya nangis dgn teresak-esak,tp nasib baik x de org dgr..hrp2 x de org dgr.mmg sedih sgt td.So lepas nangis dgn penat saya rasa lapar tp dh 3 hari saya puasa..seronok jugak puasa nie leh mencuci toksin dlm bdn+leh kurus sikit..(encik dh ckp makin tembam,dushh..adoii..)

So agak2 ape menu saya nk bebuka ari nie,smlm dh mkn nasi goreng buatan sendiri..hehehe..rajin lebih..Tgh godek2 blog Home Sweet Home,mencari resepi yg besh2 sambil menjamu mata..nyum2..



Setelah godek2 kt blog home sweet home,maka menu berbuka yg saya akan sediakan hari ini ialah nasi goreng pedas..



p/s: Selamat berbuka pd sesiapa yg berpuasa jugak hari ini..


- L.A.L.A -



-SEDIH-





Sedih nya hari nie..rasa sebak sgt,sampai hati wat lala mcm nie..

Monday, January 17, 2011

Tiffany blue?baby blue?aqua? turquoise?


Assalamualaikum w.b.t...

ISNIN a.k.a monday blues coz cuti 3 ari sempena Besday Sultan Kedah yg jatuh ari ahad,smlm la 16 Januari(kalu korang bekerja di kedah,ari ahad hari keje,jumaat sabtu ari cuti)....indah sungguh ari cuti sbb dpt berehat dan bemalasan kat umah..asyik sungguh...

  Ok..bebalik pd tajuk utama,td cume selingan aje..hehehe..tifanny blue,baby blue,aqua,turquoise?semua tu adik beradik ke?tibe2 rasa mcm warna nie cantik..rasa mcm sweet,lembut je.sesuai x utk wat akad nikah?hehehe..lala dh terbekenan n tersuka ngn warna adik beradik biru nie..hehehe.. 







D
Dalam dok mengodek encik google,tibe2 lala tejumpe 1wedding cake yg lala rasa comel je kombinasi warna dia wlpn x penah la lg tgk org kite buat tp x tau la kalu ade tp x tejumpe lagi...

TURQUOISE + ORANGE

Ape pn warna biru dan semua adik beradik dia cantik..terutama yg soft color,nmpk sweet je..so,pada B2B yg pilih warna biru dan seangkatan nye mmg sgt cantik..


- L.A.L.A -

Wednesday, January 12, 2011

OWhh....Duit melayang..

Esok roadtax sama insuran keta sudah habis hayat....T_T..maka melayang la duit den nk renew roadtax ngn insuran keta kesayangan den a.k.a encik putih..huhuhu..kelmarin dh pegi jumpe encik bank bayar insurans encik putih dan mata den pun putih je tgk duit den berpindah tangan ke encik pegawai bank(nasib baik encik pegawai bank ensem n cute n smart,hehehe..)sempat den cuci mata menghayati ciptaan tuhan..roadtax je x pegi renew lg,nasib renew roadtax encik putih murah,masih dlm kawalan den lagi..jadi asal tiba JANUARI setiap tahun sedia la duit siap2 utk encik putih kesayangan..encik putih nie la byk bekhidmat bwk den p keje,jln2...kira nya perkhidmatan encik putih sgt memuaskan hati..sayang encik putih..


Encik Putih....




p/s:encik putih nanti kalu den ade duit lebih den tukarkan sport rim utk encik putih..(^_________^)


- L.A.L.A -

Tuesday, January 11, 2011

PINK+BLACK..

Salam Dunia...

Semalam wat keje giler,x pikir panjang terus book seseuatu..T_T..dh balik umah baru tepikir ape yg lala dh buat...Jap tadi godek2 encik google supaya cari kan theme pink+black..jadi ini la hasil nya yg lala rasa mcm cantik je..lala nie fanatik kaler black..hehehe..

wedding theme..

hand bouquet

cake..



lagi cake..
comel kan cupcakes nie...

sangat tantek...

Selamat menjamu mata...nanti kite cari warna lain pulak..(^_________^)



- L.A.L.A -

Monday, January 10, 2011

HAND BOUQUET+MINI PELAMIN


Smlm pegi florist,pegi usha bunga yg menarik..mahal gak ye bunga,amoi kedai bunga tu siap pesan kalu nk tempah bunga awal2 la sbb nanti nk valentine bunga akn naik harga berganda dr harga asal bunga sampai bunga ros sekuntum RM8...uihh..dasat2.So,amoi tu siap suggest kalu nk wat hand bouquet pilih la bunga carnation..tahan lama,byk pilihan warna dan lebih murah..(^_____^)..1 hari sblm tu lala pegi 1 butik kt tmpt lala,diaorg pn ade wat hand bouquet..
60kuntum roses=RM60
rasa2 ok x?huhuhu tp kt butik tu x de contoh yg dia snap picture,so i x leh nk tgk lawa ke x..
 kat florist i tanye 12kuntum roses=RM60-RM80..
lg pn kt tmpt lala nie payah nk cari florist,br jumpe 2 kedai..
*santek juga kn hand bouquet nie..

*sgt suke..ade x perantin bwk hand bouquet mcm nie?

*yg nie pn cantik..
*suci je..
*so sweet..
Sebelum tu pegi tgk mini pelamin kt butik tp x tantek..T_T
so godek2 kt encik google jumpe la brp contoh mini pelamin yg tantek,sweet n simple je.
 http://nurularbeecreation.com
http://qasehrenjis.blogspot.com
http://zaifiezainal.blogspot.com/
Simple je kn tp nice n sweet sgt mini pelamin yg diaorg decorate nie,tejatuh cinta jap..




- L.A.L.A -


Thursday, January 6, 2011

----- CINTA KRISTAL-----

-CINTA KRISTAL-



Lepas tgk cerita hantu kak limah aritu terus suka lagu yg awie nyanyi..CINTA KRISTAL..penyanyi asal dia Rahim Maarof..huhuhu..layannn....

Wednesday, January 5, 2011

I WANT THIS...I WANT THAT..I WANT EAT THIS...I WANT EAT THAT...

Selamat hAri rAbu semua..........

Bertemu kita lg kali ini...hahaha....(tlg la,ayat x blh blah....)Minggu pertama sesi persekolahan 2011,alhamdulillah semua bejalan lancar,budak2 umur 6thn,tahun 2011 nie semua ok,x de yg nangis ari pertama sekolah,x de yg tarik baju mak kali nie..semua ok n seronok je..lala pn x yah bukak silat ngn budak2 nie,x de lg aksi cakaran kucing seperti lala kene tahun lepas...(lala kene cakar ngn budak 6 thn yg nangis mcm kene hesteria sbb nk ikut mak dia balik).Mcm2 pengalaman yg kite dpt kalu duduk dgn budak2 nie,garang2 lala setiap tiba hari guru,akn dpt jugak cenderahati dr budak2 6 thn nie..*syg jugak jgk diaorg kt KAKAK sorang nie...hehehe.Semoga sesi 2011 nie sentiasa seronok tp kene lebih tegas sikit sbb ader 15 HERO n 10 HEROIN..adoi...

----------------------------------------------------------------------

Masih sempat lg kn nk wish list utk 2011 nie kan...hehehe..(^_______^)..
Ape wish list lala ye?

  1. DSLR NIKON D90

   --->dh lama ngidam camera dslr..huhuhu..kalu g wedding mana2 mesti nk tgk photographer punye camera,pas2 baru tgk perantin,tema majlis,baju perantin,perantin cantik ke x,hensem ke x...hehehe*mcm la si lala ngn encik dia tu cantik n ensem sgt.*..tp mane ader org x suke tgk org cantik dan hemsem kn,setuju x?

    

       2. NOKIA e-5

  ----> hajat hati nk tukar henpon baru sbb henpon lala yg sedia ade nie housing blkg bdn dh x mau lekat,kesian kt lala..huhuhu..tepon elok lg cume housing dia yg x elok..dh g cari kedai,housing henpon lala x de..menci..x pe la encik tepon,lala syg kamoo..selagi leh gune kamoo,lala gune..

    
       3. CINCIN EMAS PUTIH
           


  ----> i want this for my E-day can?hehehe..i love white gold so much.


     4. KAWEN


-----> Semua org nk hidup berpasangan kan?termasuk la aku..hehehe..(^______^)semoga Allah mempermudahkannya dan diberi kebahgiaan&kegembiraan.


    5. SAMBUNG BELAJAR





       ------> Dh lama nk sambung degree tp x apply pn lg..asik tangguh je nk sambung study,kwn2 lain dh graduate dh..aku je blm.Nk sambung study sambil bekerja nie kene kuat mental n fizikal sbb study part-time bkn full time...huhuhu.So,kene ready baru leh sambung study.InsyaAllah,akan tiba jugak masa nye nanti.

Cukup la kot wishlist aku..byk2 pn blm tentu tetunai..Apa pn semoga segala ape yg aku harapkan dipermudahkan dan diberkati..InsyaAllah..



-------------------------------------------------------------------

Tiba-tiba rasa temengidam nk makan makanan2 nie la...adoi.Org x peknen pn leh ngidam gak kan..

pizza hut...nyum2..

J CO DONUT.....maveles2..


 Nk makan donut JCO kene p penang,quenbays mall..kt sana je ade,kt tempat lala x de..huhuhu..tp pizza hut ada...(^_____^).

nasi kandaq hussain..perghh..

ini lah makanan yg temengidam wat masa nie..

- L.A.L.A -

Sunday, January 2, 2011

1 TAHUN TAK MEMBELI-BELAH...boleh ke?????

.

Salam hari ahad...

Pagi nie baca suratkhabar kosmo ahad n baca 1 artikel dimana sorang minah saleh nie 1thn x membeli belah langsung,dia just beli basic things je sepanjang tahun tu,huhuhu...x sangka ade ye org yg sanggup menahan nafsu dari mensopingkan diri...owh..jadi dgn tiba2 lala terasa nk mencuba pulak blh ke lala x soping utk 1thn nie?kira nie adalah azam baru tambahan lala utk tahun nie...Lala pn msj encik bgtau:-

"Ana ade azam baru..1 thn x membeli belah.ok x?"

Lalu hp bebunyi lagu Azfar-Akan Ku Jumpa tanda msj masuk.Msj dari encik bebunyi:-

"Ok.Tapi leh tahan ke?"

lala balas balik:-"insyaAllah"...

hehehe..encik mmg memahami lala nie suke soping sampai kadang2 encik bagi ceramah free kat lala sbb boros beli mcm2 terutama kasut.Sampai kalu pegi jenjalan kt shoping mall,lalu je depan VINCCI encik dh tarik tgn jln jauh2 dr kedai kasut VINCCI...huhuhu..sbb tu kalu lala pegi beli kasut x pegi ngn encik,pegi ngn member..senang.

Semoga lala berjaya memenuhi azam lala nie.Mampu ke lala menahan nafsu dr tidak mensopingkan diri?caiyok2...lala


suke nie jugak.*credit to Rubiey Scarft.
yg nie jugak*credit to rubiey scarf
bye2 vincci..T_T
  
*jatuh cinta dgn kasut nie..sgt tantek,dh g cube main2 kasut nie kt vincci



Banyak lagi yg lala suke tp semua 2 lala leh tgk2 je la n idamkn je la..melainkan kalu encik lala baik hati nk hadiahkan..hehehe...begitu lala azam lala..1thn tak membeli belah..T_T.

SELAMAT MAJU JAYA LALA.....

- L.A.L.A -

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger