Tuesday, July 5, 2011

BAJU TUNANG SEWA BUTIK@TEMPAH@BELI SIAP???

Baju utk majlis bertunang?nk sewa kt butik@beli baju siap kt butik@tempah?

korang rasa mana yg patut?

pening2...

time to balik kerja...daaa....

(^______^)

- L.A.L.A -


17 cerita2:

ZiL said...

Mcm Zil baju tunang baik beli..buat yg simple tp cantik.. leh pakai utk raya atau gi kenduri2 majlis kahwin... jimat duit...

UyaRayza said...

uya pnye baju tunang uya sewa jer hehehe..tgk la kalo lala ade budget lebih elok jugak beli kain and tempah hehehe..kot2 ble pakai raya ker kn hehehe..dinner ker heheh..

safiyyah osman said...

sis lala...klu nk ada sentimental value,beli la:)..bila tgk teringat time tunang,lagi pun boleh pakai juga..pakai time raya 2st jdi tunang ke..heeee

tapi kalau nk sep,sewa...^_____^.nanti bju nikah simpan.:).

pendapat piya sajo.^___________^

good luck sis!

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin bli siap je
huhu

sbb mjlis tunang wat simple2 jerk

zimie said...

tempah/beli.nanti boleh pakai untuk event yang lain.hehe g kenduri kahwin ke,etc ;p

Miss Sunshine said...

kalau nak buat, better buat baju yang boleh pakai banyak kali... maksudnya, kalau baju tu fancy sangat, maybe tak pakai dah kot lepas tu.. tapi, kalau nak sewa pun boleh... mane2 pun ok.. tengok baju yang berkenan dan ikut bajet kita.. ^_^

tqahmisdar said...

buat! hehe... nk sewa tqa punye pun boleh..hihi

iedaurora said...

dulu ieda sewa, banyak choice & cepat!

Rai said...

beli siap~ lagipon dah nk raya ni sure byk choices. :p

Rilla said...

Rilla buat sendiri jek, buat yang simple and boleh pakai banyak2 kali

choclairissa @ intan said...

saya tempah tapi bj kurung moden biasa je..kalo lala nk baju grand2 utk tunang better sewa la kot.. :)

dyn said...

saya pon buat sendiri je...yg simple n boleh pakai banyak kali sbb sy mmg xnak pakai baju lace time tunang, bridal biasanya ade lace je...
lagi jimat w/p nak buat yg mahal sikit..sbb boleh recycle guna...

eMaH SoMeL said...

lala jgn penin2..depend dkt budget lala..nk cenang & cepat beli je yg ready made..klu nk ada sentimental value & bole reuse lala tempah la satu.. =)

Q said...

Beli!boleh pakai lagi!

A.N.A said...

kawan2:tq korang..syg korang semua..rasa2nye dh dpt penyelesaian utk baju tunang..

(^____^)

cik senah said...

salam..

sekadar ingin berkongsi.. masa chek bertunang dulu.. chek beli jubah thru online saja : www.feyzacollection.blogspot.com.. Harga jubah tak sampai RM100.00 pun.. dan telah diulangpakai pada hari raya haji tahun lepas.. :)

p.s: utk bertunang,tak perlu kot spend duit berlebihan utk pakaian.. utk kawen nnt..nak spend all out pun tak pa.. (sekiranya bajet anda mengizikan lah yaa..)

A.N.A said...

CS:tq..insyaAllah utk tunang beli readymade@tempah yg biasa2 je..yg boleh ulang pakai lg..tunang just simple2 je..no grand2..hahaha..

Post a Comment

Sila cerita2 ye..(^_____^)

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger