Wednesday, June 8, 2011

HANTARAN KAWEN NK MCM MN?BUNGA SEGAR @ BUNGA TIRUAN?

Selamat Tengahari adik-adik..hari nie sudah rabu..hari nie cita dengan gambar dan sikit kata-kata je..hari nie kita cite pasal hantaran kawen ye..nk hantaran mcm mn nanti masa kawen?lala nk yg simple2 je tp yg pasti kemas,menarik & cantik...hahaha....

suke jurai juntai2 tu..
sumber JEMARI KREATIF

cantek2...

ARMA ABDUL RAHMAN



FIEYZA HANTARAN

comel kn?suka...

IDEA KREATIF HANDMADE

simple je..

TINAJUHANTARAN






antara bunga segar ngn bunga tiruan yg mana jd pilihan?huhuhu...x pn bungkus dlm plastik je la hantaran2 kawen nanti...kih..kih..kih....giler la..ade ke org buat?x de kot...

Opss lupe,cita pasal hantaran lala nk cite pasal hantaran Al-Quran..lala dh lupe lala baca kt mana,kalu kita bg Al- Quran as hantaran tp x digunakan selepas itu,x de maknanye kita bg Al-Quran pd pasangan kita..kita bg just sbg syarat brg hantaran..tp lepas kawen hantaran Al-quran tu tesimpan cantik tanpa diusik..jd hiasan..Jadi  kita fikir2 la ape brg hantaran yg nk dibagi pada pasangan kita,begitu jugak sebaliknya pasangan kita nk bg pada kita...Kalu nk bg Al-quran jugak,pastikan Al-quran yg diberi sbg hantaran,kita guna selepas tu bkn utk hiasan je dan bukan utk memenuhi dulang hantaran kita...Al-Quran kitab paling suci..Lala ckp sbg peringatan kpd diri sendiri...


- L.A.L.A -

p/s: list senarai hantaran 2 belah pihak dh siap lama...hahaha..

11 cerita2:

CikYuzz said...

xde orng buat dlm plastik lala la buat...hehe
cantik2 pilihan lala..but yuzz suka yg purple tu..

safiyyah osman said...

lawa2..yang juntai2 tue nampak exclusif...juntai2 tue bleh buat sendiri sis..just beli yang siap dah..cuma lekat ja dekat hantaran..:)

A.N.A said...

cik yuzz: hehehe..senang sikit kn letak dlm plastik..x payah pening2 nk pikir hal hantaran...hahaha..jimat duit nk beli brg gubah hantaran...

A.N.A said...

safiyyah:mmg cantik kan tp nk cari kt sg.petani payah la..ari tu p cari kt WS,x de juntai2 tu..

anaztasias nora aira said...

hehehe saya suka bunga segar. tp kalo salah deco boleh jadi tak cantik :)

A.N.A said...

nora:saya pn suka bunga segar tp mcm nora ckp kalu salah deco mau buruk jd nye...hahaha...

kaklong said...

lala, kak long nyer hantaran tunang pakai artificial je yang..tak pkai fresh pun, tp nampak je mcm fresh dlm gambar...jgn wsau..tp kalo fresh letak mcm ne pun , gubah mcm ne pun nmpk gak fresh n lawa..percaya la...

WillBemrs said...

jejuntai tu cun..! tp kalo dpt fresh flower msti nmpk segarrr je.. :)

Cik Hazz said...

fresh flower mmg sangat nice. tapi cuma boleh beli and deco 1day before kalau nak nampak segar. so, i'll go for bunga tiruan. kekal forever. chewahh~~ ;-)
http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

plain jane said...

saye pun sokong bunga tiruan. sbb nye boleh buat awal. kalau fresh flower leceh cket. nak kena letak span basal dan gubah sehari sebelum tu. hehehe, takut masa tu dah kalut.

tentang hantaran Quran, em, lebih elok kalau bagi yg ada tafsir nye. pasal pe? sbb Quran maybe dah ada dekat umah, jd nanti Quran baru kita tak guna lak. kalu yg ada tafsir, lagi elok pasal kalau tak baca, atleast boleh baca tafsir. <3, just my thought.

A.N.A said...

kak long:setuju tu..btl ckp kak long..kalu pandai gubah mmg cantik wlpn bunga tiruan..

WillBemrs:mmg sgt cantik jejuntai tu..fresh flower mmg best n segar tp kalu cuaca panas sgt takut x tahan nanti..

Cik hazz:btl tu,kena beli 1 hari sblm..kalu pandai gubah x pe..nie tgn mcm kayu..keras..x de seni..

jane:sbb tu nk bg hantaran kena pikir btl2..bukan sbb rasa al-quran or tafsir tu hantaran wajib diberi...semua ats individu..lala sentiasa ingatkan diri sendiri..jgn nk bergaya sbb ikut org..

setuju bunga tiruan senang n mudah..

Post a Comment

Sila cerita2 ye..(^_____^)

Recent Visitors

© 2013; Angan-angan Lala | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger